دستیابی به موفقیت با کمک شبکه‌های اجتماعی

منبع: دنیای اقتصاد تاریخ انتشار: 1390-11-09
نویسنده: مترجم: رویا مرسلی
چکیده:

شاید از ‌این گونه داستان‌های عجیب زیاد شنیده باشید: یک متقاضی کار به خاطر‌اینکه کارفرما، پیام غیر اخلاقی او را در توئیتر دید یا به خاطر عکس‌های نامناسب او در فیس بوک رد شد. درباره حفظ فعالیت‌های آنلاین، به گونه‌ای که به موفقیت افراد لطمه وارد نکند توصیه‌های زیادی شده است.


دستیابی به موفقیت با کمک شبکه‌های اجتماعی


اما‌ این مساله جنبه‌های دیگری نیز دارد. اگر از وسایل ارتباط جمعی درست استفاده شود، می‌تواند به فعالیت‌های حرفه‌ای کمک کند. می‌توانید از‌ این ابزار برای ارتقای برند شخصی خود بهره ببرید، خود را به عنوان یک متخصص در زمینه خاصی مطرح کنید یا مهارت خود را در زمینه کامپیوتر نشان دهید. مهم ‌این است که درباره مدیریت فعالیت خود و تصویری که از خود ‌ایجاد می‌کنید کنشگر باشید.

متخصصان چه می‌گویند
در گذشته، میزان تخصص افراد بر مبنای عنوان شغلی، سابقه کار یا طویل بودن رزومه کاری شان سنجیده می‌شد. البته‌این موضوعات هنوز هم به‌خصوص در برخی زمینه‌ها مهم هستند، اما امروزه این دیگر تنها راه نشان دادن اعتبار افراد به شمار نمی‌آیند. سومیترا دوتا، استاد کسب و کار تکنولوژی در دانشگاه ‌اینسید و نویسنده مجموعه «استراتژی شخصی ارتباط جمعی شما کدام است؟» می‌گوید: «امروزه، وضعیت بسیار دموکراتیک‌تر شده است؛ متخصصان راحت‌تر شناخته می‌شوند.» وسایل ارتباط جمعی به همگان ‌این امکان را می‌دهد که‌ایده‌های خود را مطرح کنند، احترام کسب نمایند و به شهرت برسند و به ‌این راه ادامه دهند. دری کلارک، مشاور استراتژی و نویسنده کتاب «قدم بعدی چیست: هنر بازسازی برند شخصی» می‌گوید «فرصت دسترسی مستقیم به افراد مهم است و همین امر باعث سوءاستفاده از آن می‌شود.» برای آنکه از وسایل ارتباط جمعی بیشترین بهره را برای موفقیت خود ببرید، باید به طور هوشمندانه‌ای از آن به منظور اهداف حرفه‌ای استفاده کنید، درک درستی از اهداف خود داشته باشید و سپس باید ردپای دیجیتالی خود را به طور فعال مدیریت کنید.

خود حرفه‌ای‌تان را در شبکه آنلاین ارائه دهید
برخی افراد خود را به صورت مختصر در رسانه‌های ارتباط جمعی معرفی می‌کنند. اگر شما از قبل در‌ این رسانه هستید، خیلی مهم است که دوباره فکر کنید که افراد حرفه‌ای، به‌خصوص کارفرمایان و همکاران شما را چگونه می‌بینند. کلارک می‌گوید: «هرچه بیشتر می‌گذرد، باید بیشتر درک کنیم که فضای خصوصی آنلاین اصلا وجود خارجی ندارد» و دوتا نیز چنین تاکید می‌کند که «فضای خصوصی موضوعی است که امروزه باید به شدت مورد توجه افراد قرار گیرد . باید فکر کنید که کارهای شما همیشه در فضای آنلاین، عمومی ‌تلقی می‌شود.»
سعی کنید از رسانه‌های ارتباط جمعی به دلایلی فراتر از امور شخصی استفاده کنید. البته‌ این به آن معنا نیست که لازم باشد یک شخصیت کاملا جدید آنلاین برای خود بسازید. بعضی از افراد با از بین بردن مرز میان زندگی حرفه‌ای و شخصی خود مشکلی ندارند، اما بعضی‌ها با ‌این کار راحت نیستند. تصمیم بگیرید که از کدام کانال‌های ارتباط جمعی، برای چه منظوری استفاده کنید. به عنوان مثال، کلارک‌این گونه تمایز قائل می‌شود: او از سایت‌های توئیتر و لینکد این (LinkedIn) برای مقاصد حرفه‌ای استفاده می‌کند و از فیس بوک برای مقاصد شخصی. دوتا معتقد است که‌این یک انتخاب شخصی است که توسط خود فرد انجام می‌شود. مهم ‌این است که فکرکنید افراد وقتی شما را در یک فضای مجازی می‌بینند، چه برداشتی از شما خواهند داشت.

چگونه ‌این کار را انجام دهیم؟
وقتی صحبت از ارتقای موفقیت شغلی پیش می‌آید، رسانه‌های جمعی برای سه هدف مناسب هستند:
1- ساخت برند شخصی افراد. دوتا می‌گوید: «کانال‌های ارتباط جمعی به افراد فرصت بی‌نظیری می‌دهند که خود را مطرح کنند، به خصوص برای کارمندان داخلی و افراد هم‌رده خارج از شرکت.» وقتی افراد فعالیت‌های ارتباط جمعی شما را دنبال می‌کنند، نسبت به شخصیت شما شناخت پیدا خواهند کرد. هر چه بیشتر درباره موضوع خاصی نظر بدهید یا مطلب بنویسید، بیشتر احتمال دارد که شخصیت شما در ارتباط با آن موضوع شناخته شود. کلارک اشاره می‌کند که رسانه‌های ارتباط جمعی دارای «اثر انعکاسی» هستند؛ یعنی حتی مطالب کوچک هم می‌توانند تاثیر بسیار زیادی در شناخته شدن شما به عنوان یک متخصص داشته باشند. رسانه‌های ارتباط جمعی وسیله‌های هستند که برای اثبات اعتبار شما نیاز به مدارک مستدل ندارند. دوتا می‌گوید اگر شما به موضوعی علاقه دارید و نظر خود را به شکل درستی به بحث بگذارید، در ‌این صورت می‌توانید با ادامه ‌این بحث در فضای مجازی به نتایج خوبی دست یابید. حتی اگر نمی‌خواهید به عنوان متخصص شناخته شوید، در مباحثی که به نظرتان جالب است و در ارتباط با صنعتی است که در آن حوزه مشغول فعالیت هستید، شرکت کنید. کلارک می‌گوید: «رسانه‌های جمعی می‌توانند ابزاری باشند که به وسیله آن قادر خواهید بود نشان دهید که با موضوع خاصی آشنا هستید. اگر شما درباره موضوعی در فضای مجازی نظر دهید، ‌این به آن معناست که نسبت به آن موضوع مطلع هستید.
2- نشان دادن حرفه‌ای بودن در دنیای دیجیتال. کلارک می‌گوید: «فعالیت شما در دنیای مجازی نشان می‌دهد که با فضای دیجیتال آشنا هستید که‌ این موضوع، هر شرکتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.» کارفرماها به طور فزاینده‌ای به دنبال چنین قابلیت‌هایی در متقاضیان کار هستند. او همچنین اشاره می‌کند که ‌این مساله برای نسل 1946 تا 1965 نیز مهم تلقی می‌شود. اگر سن شما بالای 50 سال است، احتمال دارد که شرکت‌ها نگران ‌این مساله باشند که شما قادر به استفاده از رسانه‌های ارتباط جمعی و سایر ابزارهای دیجیتال نباشید.
3- یادگیری از شبکه دیجیتال خود شبکه‌های اجتماعی از نقطه نظر طراحی، نوعی ابزار گفت‌وگو است. وقتی اطلاعات می‌فرستید، افراد روی آن پیام می‌گذارند یا نظرات شما را با دیگران به اشتراک می‌گذارند.‌
این به آن معنا است که شما نه تنها می‌توانید ‌ایده‌های خود را مطرح کنید، بلکه می‌توانید مطالب بسیاری نیز بیاموزید. دوتا می‌گوید: «باید برای گفت‌وگوهای دوطرفه آماده باشید و نقطه نظرات دیگران را نیز بشنوید.» عضویت در یک اجتماع آنلاین، یک روش بسیار مناسب برای شناخت و دنبال کردن موضوعاتی است که به آن علاقه‌مند هستید. شما می‌توانید برای سوالات خاصی که برایتان مطرح می‌شود و یا حتی برای جست‌وجوی یک شغل از شبکه خود استفاده کنید.
از کجا شروع کنیم؟
وقتی تصمیم گرفتید که از شبکه‌های اجتماعی برای اهداف حرفه‌ای استفاده کنید، شروع آن آسان است. ابتدا سه کار باید انجام شود:
1- مشخص کنید که قصد دارید در چه فضایی فعالیت نمایید. قبل از آنکه به گفتگو بپیوندید، درباره موضوعاتی که قصد دارید به آنها بپردازید فکر کنید. دوتا می‌گوید «باید از خودتان بپرسید که می‌خواهید چگونه شناخته شوید؟ به چه موضوعاتی واقعا علاقه دارید؟ دیدگاه‌های متمایز شما کدام است؟» سعی کنید درباره موضوعات، از نظر اندیشمندان نیز بهره ببرید. هر چند تمرکز بر فقط یک یا دو موضوع خاص بیشتر قابل مدیریت شدن است، اما می‌توان تا حدی به موضوعات دیگر نیز پرداخت. کلارک می‌گوید: «می‌توانید سخت تلاش کنید تا نشان دهید که در زمینه خاصی متخصص هستید، اما در عین حال سعی کنید در گفت‌وگوهای دیگر نیز شرکت کنید». به عنوان مثال، اگر تخصص شما فروش است، احتمالا در ‌این زمینه اطلاعات زیادی دارید، اما می‌توانید در عین حال نشان دهید که در زمینه بازاریابی یا امور مالی نیز مطلع هستید.»
2- حضور خود را نشان دهید. اطلاعات مناسبی درباره خودتان در فضای مجازی قرار دهید. یکی از ساده‌ترین راه‌های انجام‌ این کار ‌ایجاد یک پروفایل در سایت لینکد این (LinkedIn) است. مطمئن شوید که یک پروفایل قوی از خود ارائه می‌دهید: بخش مربوط به تجربه و زمینه تخصص خود را پر کنید و آن را به سایر شبکه‌های اجتماعی پیوند دهید.
3- از محتوای مناسب استفاده کنید. برای آنکه بتوانید خود را واقعا یک متخصص معرفی کنید باید گفت‌وگو در فضای مجازی را دنبال کنید. صحبت‌هایی را مطرح کنید که افراد مایل به اشتراک گذاشتن آن باشند. اگر نظرات و دیدگاه‌های شما به نظر افراد جالب باشد، آنها برای شما کارهای زیادی انجام خواهند داد. کلارک می‌گوید «هدف‌ این است که جمعی تشکیل دهید که پیام شما را به دیگران برساند.»

طبق قوانین رفتار کنید
هر چند شبکه‌های اجتماعی قوانین چندانی ندارند، اما شرکت‌ها قوانین و مقررات خاص خود را دارند. قبل از آنکه مطلبی را درباره کارتان به اشتراک گذارید یا تخصص خود را در یک وبلاگ مطرح نمایید، مطمئن شوید که از سیاست‌های شرکت در ارتباط با شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های جمعی آگاهید. کلارک می‌گوید «شاید مجاز نباشید درباره صنعت خاصی صحبت کنید یا کاری که در شرکت انجام می‌دهید را فاش نمایید.» دوتا نیز اضافه می‌کند «زمانی که شما عضوی از سازمان هستید، نسبت به قوانین و ارزش‌های آن متعهد خواهید بود. در یک محیط مجازی نیز مهم است که‌ این قوانین را نقض نکنید.» اگر از ذکر شغل یا شرکت خود در فضای مجازی منع شده‌اید، هنوز می‌توانید با نشان دادن تخصص خود و به اشتراک‌گذاری موضوعاتی که برایتان مهم است مثل بیسبال یا آشپزی در شبکه حضور داشته باشید.
اصولی که باید به خاطر داشت:
• به ‌این موضوع فکر کنید که وقتی کارفرمایان یا همکاران، شما را در فضای مجازی جست‌وجو می‌کنند با چه اطلاعاتی روبه‌رو می‌گردند
• مشخص کنید که قصد دارید از کدام کانال رسانه‌های ارتباط جمعی برای اهداف حرفه‌ای استفاده نمایید. ترکیب اطلاعات شخصی و حرفه‌ای نیز اشکالی ندارد
• مطالبی را عنوان کنید که افراد بتوانند درباره آن نظر دهند یا آن را به اشتراک گذارند
آنچه نباید انجام شود:
• نگویید که متخصص هستید- بلکه آن را با دلایل قانع کننده نشان دهید
• فعالیت شبکه اجتماعی خود را به یک موضوع محدود نکنید- در گفت‌وگوهای مختلف شرکت کنید تا کنار گذاشته نشوید
• حتی به طور غیرعمد هم سیاست‌های شرکت را نقض نکنید- چک کنید که کارفرما چه قوانینی را برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی تعیین کرده است.
منبع: HBR


مورد کاوی شماره 1:
محدودیت‌ها کدامند؟
دنی بورجلی اسمیت، رییس بخش مدیریت سرمایه‌های انسانی در شرکت راس تکنولوژی که یک شرکت خدمات کامپیوتری در شهر بالتیمور است، اولین بار در سال 2006 از شبکه اجتماعی استفاده کرد. او یک پروفایل ابتدایی در لینکداین داشت، اما خیلی به ندرت مطلبی درباره کار خود به آن اضافه می‌کرد. در سال 2007 که او در شرکت دیگری کار استخدام انجام می‌داد، تصمیم گرفت که ظرف 6 هفته به اهداف استخدامی ‌قابل توجهی دست یابد. او با خود فکر کرد که برای موفقیت در‌این کار، باید هرچه در توان دارد انجام دهد. به همین خاطر، به سراغ شبکه‌های اجتماعی رفت تا به جست‌وجوی متقاضیان بپردازد و تا زمان اتمام ضرب‌الاجل خود، پست‌های خالی را پر کند. بسیاری از استخدام‌کننده‌ها در شبکه اجتماعی به دنبال متقاضیان شغل می‌گردند، اما برای دنی،‌این کار بیشتر از انجام وظیفه بود. او می‌گوید «فضای مجازی به من‌ این فرصت را می‌دهد که خود را به عنوان یک فرد حرفه‌ای در جذب استعدادها معرفی کنم». او یکی از کاربران فعال یکی از رسانه‌های اجتماعی است و بیش از 1700 نفر با او در ارتباطند و پروفایل او نیز ترکیبی از زندگی شخصی و حرفه‌ای او است. خوشبختانه شبکه او خوب جواب داد و هر روز تقاضاها و سوالات جدیدی برایش ارسال می‌شد. او هزاران رزومه کاری و صدها مصاحبه پیش رو داشت که موفقیت بزرگی برایش به حساب می‌آمد.
اکنون او در مطالبی که به اشتراک می‌گذارد، از نکات استخدامی، ارائه تاکتیک و استراتژی و ارائه راهنمایی به افراد شبکه خود که احتمالا به دنبال کار هستند استفاده می‌کند. برای دنی، فعالیت در رسانه‌های اجتماعی راهی است که توسط آن برند شخصی خود را که «من با افراد ارتباط دارم» است، مطرح کند. کارفرمای فعلی او، یعنی موسس شرکت راس تکنولوژی، فعالیت او را در یکی از سایت‌های اجتماعی دید و او را استخدام کرد. پیشنهاد او به دنی غیر قابل چشم پوشی بود و حالا دنی مسوول یکی از واحدهای سازمان است.
موردکاوی شماره 2:
رسانه ارتباط جمعی به عنوان یک مرجع
جوئل گاگنه، به عنوان صاحب و مدیر شرکت مشاوره آواکیان به آموزش و پرورش و شهرداری‌ها کمک می‌کند تا با بخش عمومی ‌در ارتباط باشند. مهم است که مشتریان بالقوه، جوئل را به عنوان یک خبره در زمینه شبکه‌های اجتماعی بشناسند. بنابراین، او مرتبا مطالبی منتشر می‌کند که نشان دهنده آشنایی او با وسایل ارتباط جمعی و تخصص او در زمینه ارتباطات و بازاریابی در بخش عمومی ‌باشد. به ندرت پیش می‌آید که او توسط شبکه اجتماعی مشتریان جدید جذب کند و بیشتر مشتریانش از طریق معرفی با او آشنا می‌شوند. به نظر جوئل، استراتژی شبکه اجتماعی او مانند یک صندلی سه پایه است که وبلاگ‌ها مرکز آن هستند و توئیتر، فیس بوک و یوتیوب سه پایه آن محسوب می‌شوند. در هر یک از‌این سایت‌ها، او موضوعاتی را درباره ارتباط موثر با موسسات عمومی‌مطرح می‌کند. جوئل می‌گوید که حضورش در شبکه‌های اجتماعی برای او مثل یک مرجع است. مشتریان بالقوه درباره کار جوئل اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند و درباره‌اینکه کار با او چگونه است‌ایده به دست می‌آورند. او می‌گوید «مشتریان بالقوه، از‌این طریق درک بهتری از کار من و تناسب آن با شرایط خود به دست می‌آورند». مشتریان بررسی می‌کنند که نظرات و تجربیات او در راستای انتظارات آنها هست یا خیر.



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1390/11/09
بروزرسانی:
1390/11/09
آخرین مشاهده:
1403/11/02

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )