مبادلات تجاری حلال تا سال 2015 به 2500 میلیارد دلار میرسد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، کاظم اکبرپور صبح امروز در دومین همایش و نمایشگاه بینالمللی حلال اظهار داشت: امروز نشان حلال بازار بسیار خوبی در کشورهای مسلمان و غیر مسلمان وجود دارد و در دنیای امروز حوزه مصرف محصولات حلال از سطح تجاری گذشته و وارد حوزههای فرهنگی و اجتماعی شده است.
وی با بیان اینکه خلاء وجود مراکز عرضهکننده کالاها و خدمات حلال در دنیا مشهود است، گفت: بازارهای پرمصرف این نوع کالاها و خدمات نشانگر این است که خیلی از ظرفیتها خالی است.
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه بینالمللی ایران گفت: قرار است در سال 2015 میلادی ارزش مبادلات حلال جهان به 2500 میلیارد دلار برسد لذا باید جهتگیری و هدفگذاری ما به گونهای باشد که سهم مناسبی از این بازار به دست بیاوریم.
وی افزود: امیدواریم دومین نمایشگاه حلال سرآغازی برای گسترش این نمایشگاه در سالهای آینده باشد.
اکبرپور گفت: ایجاد یک نظام صنفی متمرکز و پشتیبانی کننده برای توسعه برندهای نمایشگاهی از ضروریاتی است که باید به آن پرداخته شود.
دومین نمایشگاه بینالمللی حلال افتتاح شد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دومین نمایشگاه بینالمللی حلال در فضای مفید 2733 متر مربع برای شرکتهای داخلی و در فضای مفید 22 مترمربع برای شرکتهای خارجی افتتاح شد.
بنابراین گزارش تعداد شرکتهای داخلی شرکتکننده در این نمایشگاه 77 و تعداد شرکتهای خارجی 2 شرکت از کشورهای مالزی و کانادا است.
کالاهای ارائه شده در این نمایشگاه شامل غذاهای حلال، داروهای حلال، لوازم آرایشی و بهداشتی حلال و خدمات حلال شامل بانکداری، بیمه و هتلداری است.
در مراسم آغاز به کار این نمایشگاه مهدی فاخری معاون بینالملل اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه در توسعه برند حلال نیازمند فرهنگسازی هستیم، گفت: ایجاد شرکتهایی که گواهینامه حلال صادر کنند و ایجاد لابراتوارهایی حلال برای گسترش این صنعت الزامی است.
معاون وزیر مسکن در گفتوگو با فارس:
اخذ مالیات برارزش افزوده از انبوهسازان مسکن مهر قطعی نیست
خبرگزاری فارس: معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: از هیچ انبوه سازی که در مسکن مهر فعال است و اقدام به ساخت مسکن مهر می کند تاکنون مالیات بر ارزش افزوده دریافت نشده است اما اینکه آیا موقع تسویه حساب بگیرند یا خیر هنوز قطعی نشده است.
جمشید نورصالحی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در پاسخ به این سؤال که قرار بود مسکن مهر از پرداخت مالیات معاف باشد آیا این مصوبه در حال حاضر اجرا میشود یا خیر اظهار داشت: در تفاهنامه های سه جانه چون هیچ طرفی کارفرما و هیچ طرفی پیمانکار نیست و تنها یک تفاهمنامه سه جانبه میان سازمان مسکن و شهرسازی، شرکت عمران شهرهای جدید و یک انبوهساز و یک بانک است بنابراین مالیاتی اخذ نمی شود.
*تکلیف را باید سازمان امور مالیاتی روشن کند
نورصالحی ادامه داد: تسهیلات توسط بانک و زمین توسط وزارت مسکن تامین می شود و انبوه ساز هم اقدام به ساخت می کند پس این یک قرارداد پیمانکاری، کارفرمایی نیست که بخواهد مالیات اخذ شود بنابراین آن چیزی که اعلام میشود این است که آیا مالیات بر ارزش افزوده به مسکن مهر تعلق میگیرد یا خیر که تکلیف آنرا هم باید سازمان امور مالیاتی روشن کند.
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: فعلا از هیچ انبوهسازی مالیات بر ارزش افزوده برای ساخت مسکن مهر اخذ نشده است اما اینکه آیا موقع تصفیه حساب بگیرند یا خیر هنوز قطعی نشده است.
وی تاکید کرد: اما از نظر ما اخذ مالیات منتفی است و رسما هم اعلام کردیم، چرا که خود سازمان امور مالیاتی در جلسات اعلام کرده که رسما بر اساس قانون و نه ارفاق به مسکن مهر مالیات تعلق نمیگیرد.
نورصالحی تصریح کرد: حالا شاید برخی از انبوهسازان بگویند که مالیات از مسکن مهر را شاید بگیرند و یا نگیرند اما به هر حال از هیچ انبوهساز فعالی در مسکن مهر مالیات اخذ نشده است.
مدیرعامل اتحادیه سهام عدالت در گفتوگو با فارس اعلام کرد:
توزیع سهام عدالت کارگران از اردیبهشت 90
خبرگزاری فارس: مدیرعامل اتحادیه کشوری سهام عدالت با اعلام اینکه آمار سازمان خصوصیسازی در برآورد تعداد 4 میلیون نفری کارگران اشتباه است، گفت: حداقل 10 میلیون نفر کارگر داریم و با توزیع سهام عدالت کارگران از اردیبهشت سال 90 این فرایند دو سال به طول می انجامد.
داریوش پاکبین در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص نحوه امکان پرداخت سهام عدالت چهار میلیون کارگر تا پایان فصل بهار 90، اظهار داشت: اینکه گفته میشود پرونده سهام عدالت تا بهار سال آتی بسته میشود به هیچ وجه اجرایی نیست چرا که شناسایی گروههای مختلف کارگری مشمول سهام عدالت تازه شروع شده است.
وی با اشاره به اینکه تکمیل مراحل شناسایی، ثبتنام و توزیع اوراق سهام عدالت بین کارگران حداقل تا پایان سال 91 به طول میانجامد، ادامه داد: در خصوص طرح موضوع توزیع چهار میلیون سهام عدالت بین قشر کارگری بین وزارتخانههای اقتصاد و دارایی و رفاه و همچنین سازمان خصوصیسازی اتفاق نظر وجود ندارد چرا که با یک حساب سرانگشتی بالطبع تعداد فعالان بخش کارگری بسیار بیشتر از رقم چهارمیلیون نفری است که سازمان خصوصیسازی اعلام کرده است.
پاک بین ضمن طرح این سؤال که پس تکلیف باقی کارگرانی که مشمول سهام عدالت میشوند چه میشود؟، افزود: توزیع چهار میلیون سهام عدالت بین اقشار مختلف کارگری از طریق عضویت در تعاونیهای سهام عدالت انجام خواهد شد و لذا اگر شروع به ثبتنام کردیم و تعداد کارگرها بیشتر از چهار میلیون نفر بود، هنوز مشخص نشده در این باره چه نهاد یا کسی پاسخگو خواهد بود؟
مدیر عامل اتحادیه سهام عدالت گفت: با توجه به اینکه اتخاذ و اجرای سیاستهایی نظیر توزیع سهام عدالت و هدفمندی یارانهها همه با رویکرد توسعه عدالت اجتماعی در دستورکار مسئولان و تصمیمگیران قرار گرفته است معتقدم هر گونه بیسیاستی در این باره میتواند منجر به بروز مشکلات جدیدی میشود که به صلاح نیست.
وی در برآوردی تعداد کارگران مشمول دریافت سهام عدالت در کشور را بین 9 تا 11 میلیون نفر اعلام و خاطرنشان کرد: تمامی کارگران فصلی، خدماتی، پیمانی، شرکتی، کارگران شاغل در مشاغلی نظیر فعالیتهای تولیدی، توزیعی، خدماتی خصوصی و حتی کارگرانی که به هر دلیلی از حقوق بیکاری استفاده میکنند همه و همه مشمول دریافت سهام عدالت میشوند که تعداد آنها اگر بیشتر از 9 میلیون نفر نباشد کمتر نخواهد بود.
وی تأکید کرد: طبق بررسیهای به عمل آمده حدود 2.5 میلیون نفر کارگر فقط در تهران مشمول دریافت سهام عدالت میشوند که این مقدار بدون لحاظ کارگران مهاجر به پایتخت هستند و لذا با احتساب این برآورد در 30 استان کشور معتقدم تعداد کارگران مشمول سهام عدالت در خوشبینانهترین حالت بیش از 10 میلیون نفر است.
پاکبین با اشاره به اینکه کرسی اتحادیه کشوری سهام عدالت در جلسات مرتبط با سهام عدالت دولت خالی است، اظهار داشت: اتحادیه در نشستهای کارشناسی و تصمیمگیری مرتبط با سهام عدالت به دنبال حق رأی و جایگاه نیست بلکه معتقدیم نمایندگان تعاونیهای سهام عدالت که از نزدیک با مشکلات اجرایی توزیع سهام عدالت آشنا هستند، بیشتر میتوانند کمک حال دولت باشند تا مسئولی که از پشت کرسی مدیریتی تصمیم میگیرد.
وی تصریح کرد: در خوشبینانهترین حالت با توجه به ایام باقی تا پایان سال و تعطیلات پیشرو، شروع ثبتنامها از ابتدای اردیبهشت ماه خواهد بود و لذا ثبت نام چهار میلیون نفر در سایتهای 346 شرکت تعاونی، پالایش، صدور برگه فراخوان و ارائه مدارک و پیگیری باقی بررسیها در دبیرخانه مرکزی مشمولان دریافت سهام عدالت، حداقل نیازمند دو سال کار مستمر است.
وی افزود: هنوز 15 تا 20 درصد کلیه مراحل ثبتنامی صورت گرفته از مشمولان سهام عدالت، جاافتاده دارد یعنی از 42 میلیون نفر ثبتنامی مشمول دریافت سهام عدالت حداقل بالغ بر پنج میلیون نفر سهام خود را به دلیل عدم تکمیل مرحله سوم توزیع سهام، دریافت نکردهاند که شامل بازنشستگان، فرهنگیان، کمیته امدادیها و بهزیستی میشود، تعیینتکلیف در این باره هنوز صورت نگرفته است.
مدیر عامل اتحادیه سهام عدالت گفت: مسئولان امر باید توجه داشته باشند که در خصوص فعالیتی که انجام نشده است نباید بزرگنمایی کنند چرا که تداوم چنین رویکردی در دوران رشد روزافزودن اقتصاد کشور و تحولات اقتصادی ایران هزینه زیادی را بر کشور تحمیل میکند که جبران آن به سادگی امکانپذیر نخواهد بود.