چگونه با اشتباه‌های خود روبه‌رو شویم؟

منبع: دنیای اقتصاد تاریخ انتشار: 1390-08-07
نویسنده: مترجم: رویا مرسلی
چکیده:

هر کسی که حداقل یک روز در یک دفتر کار کرده باشد، حتما مرتکب اشتباه شده است. هر چند همه می‌دانند که بروز اشتباهات در محیط کار اجتناب‌ناپذیر است، اما در عین حال، هیچ‌کس علاقه‌ای به پذیرفتن مسوولیت آن ندارد.


 

چگونه با اشتباه‌های خود روبه‌رو شویم؟
اگر اشتباه کردید...


خوشبختانه، اشتباهات (حتی خطاهای بزرگ) الزاما تاثیر دائمی ‌بر موفقیت حرفه‌ای شما نخواهند گذاشت. بلکه در بیشتر موارد، اغلب ‌این اشتباهات به یادگیری سازمانی یا شخصی منتج می‌شود؛ ارتکاب اشتباه، یکی از اجزای اساسی کسب تجربه و پیش نیاز نوآوری است. بنابراین، نگران نباشید. اگر در محیط کار مرتکب اشتباه شدید، (البته تاکید می‌کنم هیچ‌کس نیست که هرگز اشتباه نکرده باشد) موقرانه آن را اصلاح نمایید و از آن تجربه برای یادگیری و رشد خود بهره ببرید.

متخصصان چه می‌گویند
پال شومیکر، به عنوان رییس تحقیقات مرکز مک برای نوآوری تکنولوژیک در دانشگاه پنسیلوانیا وارتون و همچنین یکی از نویسندگان مجموعه «اشتباهات درخشان» می‌گوید: «بیشتر افراد مایلند نسبت به اشتباهات خود عکس‌العمل شدید نشان دهند. آنچه آنها در قبال اشتباهات خود انجام می‌دهند، اغلب، ارزیابی نامتقارن هزینه و فایده است به طوری که هزینه خیلی بیشتر از فایده به نظر آنها می‌رسد».
در نتیجه، احتمال دارد وسوسه شوند که اشتباهات خود را پنهان کنند یا حتی بدتر از آن، به همان مسیر اشتباه ادامه دهند.‌این «هزینه برگشت ناپذیر تکرار اشتباه» می‌تواند بسیار خطرناک باشد و گران تمام شود. بهتر است اشتباهات پذیرفته شوند، از آنها درس گرفته شود و حرکت رو به جلو ادامه یابد.
شومیکر می‌گوید: «نگاهتان رو به پیش باشد و مبنای تصمیمات را برآینده بگذارید نه گذشته». کریستوفر گرگن، رییس بخش ابتکار در رهبری مبتنی بر کارآفرینی در دانشگاه دوک و یکی از نویسندگان «کارفرمای زندگی: افرادمعمولی که زندگی‌های خارق العاده خلق می‌کنند» نیز با ‌این موضوع موافق است. به گفته او، مفیدترین کاری که می‌توانید انجام دهید ‌این است که «اشتباهات را به عنوان یک تجربه با ارزش تفسیر کنید.
در ‌اینجا، از چند اصلی نام برده می‌شود که به شما کمک خواهد کرد که اشتباهات خود را ارزشمند کنید:

به اشتباهات خود اعتراف و آن را قبول کنید
قبل از هر چیز، شفاف بودن، صادق بودن و اعتراف به اشتباه بسیار مهم است. سعی نکنید دیگران را سرزنش کنید. حتی اگر اشتباه گروهی باشد، نقش خود را در آن بپذیرید. در مواردی که به یک نفر لطمه وارد شده است، عذرخواهی کنید. اما متوجه باشید که بیش از حد عذرخواهی نکنید و یا حالت تدافعی نداشته باشید. مهم ‌این است که عمل گرا باشید و به‌ آینده فکر کنید. چگونه می‌توانید قدم اشتباهی را که برداشته‌اید، جبران کنید؟ برای حرکت به سوی آینده، چه کاری را به طور متفاوت انجام خواهید داد؟
وقتی اشتباه خود را پذیرفتید، شاید لازم باشد آن را مجددا چارچوب‌بندی کنید. چارچوب‌بندی، به معنای توجیه نیست. بلکه منظور‌این است که تلاش کنید کاری انجام دهید که افراد، آن اشتباه را از زاویه متفاوتی
ببینند.
تصمیمات ضعیف یا فرآیندهای معیوب می‌توانند گاهی منجر به بروز اشتباه شوند، اما‌ این به آن معنا نیست که هر نتیجه بدی، یک اشتباه است. گرگن می‌گوید مهم ‌این است که بفهمید زوایای داخلی و خارجی مساله چه بوده است و چه چیزی تحت کنترل شما قرار داشته و چه چیزی نداشته است. تشریح علت اشتباه، به صورت غیرتدافعی می‌تواند به افراد کمک کند تا بتوانند بهتر درک کنند که چرا‌ این اتفاق افتاد و چگونه می‌توان از بروز مجدد آن در فرآیندها جلوگیری کرد.
روش خود را تغییر دهید
اشتباهات، نقش اساسی در توسعه رهبری‌ ایفا می‌کنند. شومیکر می‌گوید: «بهترین نوع اشتباه در حالتی است که هزینه آن کم و یادگیری در آن زیاد باشد.» اگر خطای به وجود آمده حاصل یک تصمیم گیری غلط بود، به رییس خود و افراد دیگر توضیح دهید که چگونه از بروز همان اشتباه یا خطاهای مشابه در آینده جلوگیری خواهید کرد. باید قبل از آنکه افراد درباره شایستگی و مهارت شما قضاوت کنند، سریعا عکس‌العمل نشان دهید. گرگن می‌گوید: «باید اشتباهات را از زوایای مختلف بررسی کنید و با آن روبه‌رو شوید.» با نشان دادن ‌اینکه در نتیجه اشتباهی که مرتکب شده‌اید تغییر کرده‌اید، می‌توانید به روسا، مدیران و مافوق‌های خود مجددا اطمینان بدهید که می‌توانند به شما در تصمیم‌گیری‌ها و وظایف آینده اعتماد کنند. شومیکر معتقد است «اگر قرار باشد هزینه اشتباهات خود را بپردازید، باید از آن درس بگیرید». درس گرفتن از اشتباهات، در فرهنگ یادگیری به مراتب آسان‌تر از یادگیری در یک فرهنگ مبتنی بر کارآیی است؛ یعنی فرهنگی که در آن با اشتباهات به طور سخت‌گیرانه‌ای برخورد می‌شود. اما لازم است بدون در نظر گرفتن محیط سازمانی، ‌این مساله را برای خود حل کنید که «چگونه می‌توانید یک اشتباه را از یک مسوولیت به یک سرمایه تبدیل
کنید».
به شبکه حامی‌خود تکیه کنید
یک شبکه حمایتی قدرتمند می‌تواند کمک‌کننده باشد. گرگن می‌گوید: «تحقیقات ما نشان داده است که یک شبکه حمایتی قدرتمند از سه جزء تشکیل شده است: روابط درست مبتنی بر اعتماد، طیف متنوع چشم‌اندازها و دو طرفه بودن آنها.» از همکاران فعلی و قبلی خود و افراد خارج از سازمان بخواهید چشم‌انداز خود را درباره آن اشتباه بیان کنند و بگویند به نظر آنها برای جبران آن چه کاری می‌توانید انجام دهید. احتمالا آنها توصیه‌های مفیدی درباره چگونگی چارچوب‌بندی اشتباهات و تضمین دوباره حسن شهرت شما برایتان خواهند داشت.

از اشتباهات فرار نکنید بلکه از آن یاد بگیرید
شاید کمی‌سخت باشد که بتوان بعد از انجام اشتباه، اعتماد از دست رفته را بازگرداند. اما مهم ‌این است که اجازه ندهید اشتباهاتتان باعث ترس شما از تجربه کردن و سعی و تلاش بیشتر شود. وقتی اشتباه را پشت سر گذاشتید، برآینده تمرکز نمایید. اگر خطای شما باعث شد که مهارتتان زیر سوال برود، اطلاعات بیشتری در اختیار افراد قرار دهید تا دوباره اعتماد آنها را جلب نمایید. به خاطر داشته باشید که ارتکاب اشتباهات، نشانه ضعف یا عدم شایستگی نیست؛ بلکه اصلاح آن نشانگر استقامت و پشتکار افراد است.
گرگن و شومیکر تاکید می‌کنند که بسیاری از کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که مرتکب اشتباه شده‌اند و از آن درس گرفته‌اند.

اشتباهات یکسان نیستند
اشتباهات، از لحاظ درجه و نوع آن با هم تفاوت دارند. اصلاح بعضی از آنها می‌تواند از دیگری مشکل‌تر باشد. شومیکر اشاره می‌کند که اصلاح اشتباهات گروهی اغلب آسان‌تر است چرا که مسوولیت‌ها تقسیم شده‌اند. اشتباهاتی که به از دست رفتن اعتماد افراد منجر شود نتایج طولانی مدت‌تری به دنبال دارد. اگر خطای شما باعث شود که فردی اعتماد خود را نسبت به شما از دست بدهد، نزد او بروید و از او صادقانه عذرخواهی کنید. از او بپرسید چه کاری می‌توانید انجام دهید که دوباره اعتماد او را به دست آورید. اما در عین حال، صبور باشید. بخشش ممکن است زمان زیادی به طول انجامد.

اصولی که باید به خاطر داشت
• مسوولیت نقش خود را در بروز اشتباه بپذیرید.
• نشان دهید که از موقعیت درس گرفته‌اید و در راه پیش رو، رفتار متفاوتی از خود نشان خواهید داد.
• نشان دهید که در ارتباط با تصمیم‌گیری‌های مهم در‌ آینده قابل اعتماد هستید.

آنچه نباید انجام شود
• حالت تدافعی نداشته باشید و دیگران را سرزنش نکنید.
• مرتکب اشتباهاتی نشوید که در اعتماد افراد نسبت به شما خدشه وارد نماید، اصلاح ‌این گونه اشباهات، مشکل‌ترین کار ممکن است.
• از ترس برداشتن قدم اشتباه، دست از تجربه کردن و تلاش برندارید و عقب نشینی نکنید.
درخصوص این موضوع در زیر دو مورد کاوی آورده شده است.
منبع: HBR

موردکاوی شماره 1:
رییس و همکاران حامی، فرآیند اصلاح را سرعت می‌بخشند
یکی از مسوولیت‌های کتی سیلبرمن به عنوان رییس سازمان شبکه دانش و سلامت محیطی، جذب منابع مالی برای سازمان غیرانتفاعی آنها است. در ماه آگوست گذشته، کتی برای خود تقویمی‌ درست کرد که بتواند با آن تاریخ بودجه‌گذاری‌های اصلی را برای جذب سرمایه دنبال کند.‌ این تقویم همچنین شامل زمان‌های مقتضی برای گزارش‌های دریافت وجوه به همراه ضرب‌الاجل درخواست مجدد برای بودجه‌گذاری‌های آینده می‌باشد. در اواخر ماه ژانویه، کتی ‌ایمیلی برای مسوول موسسه یکی از تامین کنندگان سازمان ارسال کرد تا به این وسیله، درخواست مجدد خود را برای بودجه‌گذاری سال 2010 وارد نماید؛ در حالی که فکر می‌کرد از برنامه جلوتر است. اما مسوول موسسه به او جواب داد که ضرب‌الاجل سال 2010 اخیرا به پایان رسیده است. کتی شوکه شد. در تقویم او، فرجه تا ماه مارس بود (آن زمانی بود که بودجه‌گذاری سال 2009 به پایان رسیده بود و کتی انتظار داشت که اکنون صحبت بر سر درخواست مجدد باشد). شرکت متبوع کتی، به جذب آن سرمایه‌گذاری نیاز داشت. کتی می‌گوید: «از دست دادن یک سرمایه‌گذار در اوضاع کنونی فاجعه است.»
معلوم شد که در شرکت کتی، در ماه ژانویه یک نفر با مسوول آن موسسه تماس می‌گیرد تا درباره چگونگی سرمایه‌گذاری آن سال صحبت کنند. کتی از‌این جلسه غیررسمی‌ اطلاع نداشت. اما مسوولیت او‌ این بود که نسبت به روابط با سرمایه‌گذاران مطلع باشد و اطمینان حاصل کند که شرکت قادر به جذب سرمایه مناسبی است.
کتی فورا با رییس خود تماس گرفت، اشتباه خود را توضیح داد و‌ایده‌هایی را پیشنهاد کرد که چگونه بتوانند منابع سرمایه‌گذاری دیگری را برای نجات سازمان جذب نمایند. از آنجا که او خیلی سریع عمل کرد، اعضای دیگر شرکت نیز حمایت همه جانبه‌ای از وی کردند و تیمی‌تشکیل دادند تا هر آنچه در توان دارند در جهت حل مساله کمک کنند. مسوول موسسه سرمایه‌گذاری به کتی اطلاع داد که ضرب‌الاجل دیگری در ماه مه ‌برای دور جدید سرمایه‌گذاری وجود دارد و شرکت کتی تصمیم گرفت در آن شرکت نماید. کتی خوشبین بود که آنها‌ این بودجه را دریافت خواهند کرد.
وقتی احساس کرد که مرتکب یک خطای جدی شده است، از آن درس گرفت. حالا تقویم ضرب‌الاجل‌های او، علاوه بر تاریخ‌هایی که توسط سرمایه‌گذاران تعیین شده، شامل موارد «نانوشته» و جلسات نیز می‌شود.



موردکاوی شماره 2:
وضعیت اقتصادی را مقصر ندانید؛ روش خود را تغییر دهید
در اواخر دهه 1990، یکی از متخصصان ما که در‌ این مقاله نیز از او یاد شد، در‌ ایجاد سایت آموزشی Smarthinking.com مشارکت کرد که یک سایت خدمات آموزشی برای دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان کالج است. کریستوفر و شریکش، اولین مرحله تامین بودجه ‌این سازمان را در بهار 1999 آغاز کردند.
شرکت به سرعت رشد کرد: در اوایل سال 2000، تعداد 30 کارمند داشت و آماده رشد در بازار بود. اما ناگهان حباب کسب‌وکار ‌اینترنتی ترکید. ظرف چند هفته، ذخایر مالی شرکت افت کرد. پس از شش هفته سیر روند نزولی، کریستوفر و شریکش دریافتند که مرتکب یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات زندگی خود شده‌اند.
آنها نیز مثل خیلی از افراد دیگر، ترکیدن ‌این حباب را پیش‌بینی نکرده بودند و خود و شرکت خود را در معرض خطر قرار دادند.
کریستوفر، قبل ازآن هم تجربیاتی با شرکت‌هایی داشت که زمان‌های سختی را سپری کرده بودند و دیده بود که رهبران آن خود را پشت درهای بسته پنهان می‌کنند. او و شریکش روش دیگری در پیش گرفتند. آنها همه کارکنان را گردهم آوردند و به آنها توضیح دادند که برای نجات شرکت به چه چیزی نیاز دارند. همچنین تاکید کردند که به تنهایی قادر به انجام آن نیستند. همه مسوولیت‌ها و وظایف مشخص شده بود.
آنها به سختی و با روندی کند بهار و تابستان را سپری کردند، اما موفق شدند 5 میلیون دلار بودجه طی پاییز و زمستان به دست آورند. در حالی که کریستوفر می‌توانست به راحتی، وضعیت اقتصادی را برای آنچه اتفاق افتاده بود مقصر بداند، ‌این کار را نکرد و به جای آن، مسوولیت همه کارها را پذیرفت تا شرکت را در موقعیت مناسبی قرار دهد. او می‌گوید: «هر چند وقایع خارجی تحت کنترل ما نبود، اما توانایی مدیریت اوضاع را داشتیم.» از همه مهم‌تر، او از اشتباه خود درس گرفت و روش بسیار منضبط تری برای درآمدزایی اتخاذ کرد. در نتیجه تلاش او و شریکش، شرکت واقعا نجات پیدا کرد. ‌این شرکت، اخیرا یازدهمین سالروز تاسیس خود را جشن گرفت و حتی رکود اخیر را نیز با کمترین صدمه پشت سر نهاد.



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1390/08/08
بروزرسانی:
1390/08/08
آخرین مشاهده:
1403/10/04

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )