دسته بندی اطلاعات

گزارش فارس از؛ :ممیزی که سود را به حساب یارانه‌ها می‌برد

منبع: تاریخ:

1389-09-29

"ممیزی " که سود را به حساب یارانه‌ها می‌برد

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا»، طبق اعلام رئیس جمهور سرپرستان خانوار از روز گذشته این امکان را پیدا کردند که یارانه‌های خود را از حساب‌ها برداشت کنند.
اعلام این خبر از سوی رئیس جمهور در برنامه تلویزیونی شنبه شب، موجب شد که امروز بسیاری از مردم برای برداشت یارانه‌ها به شعب بانک‌ها مراجعه کنند و این امر ازدحام جمعیت را به همراه داشت.
البته باید یادآور شد که شلوغی این ایام بانک‌ها تنها بخاطر برداشت یارانه‌ از حساب‌های مردم نیست بلکه به طور طبیعی و سنتی روزهای پایانی هر ماه به خاطر واریز حقوق کارمندان و کارگران ازدحام در بانک‌ها بوجود می‌آید.
اما نکته مهمی که در این زمینه مطرح است و از صبح دیروز در شعب بانک‌ها مشهود بود، "برداشت " یک‌باره تمام وجوه توسط تعداد معدودی از مراجعه‌کنندگان به بانک‌ها بود.
این اقدام افراد مذکور درحالی صورت می‌گیرد که احمدی‌نژاد در سخنان خود به مردم توصیه کرد که بلافاصله به بانک‌ها مراجعه نکنند چرا که این طرح تا ده‌ها سال دیگر ادامه دارد و کسی نمی‌تواند آن را لغو کند.
احمدی‌نژاد با تأکید بر پرهیز مردم از عجله کردن برای برداشت یارانه از حساب‌ها، 6 ماه اول اجرای هدفمندی یارانه را مهم دانست و تأکید کرد: اگر مردم یارانه‌ها را زود برداشت کنند وارد بازار می‌شود و بازار را به هم می‌ریزد که ضررش به مردم می‌رسد.

مسئولان بانکی نیز پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و ورود به فاز آخر این قانون، بارها در سخنان متفاوت تاکید کرده بودند که باید برای جلوگیری از افزایش نقدینگی در بازار بخاطر برداشت یارانه‌ها از حساب‌های مردم، مسئولان و مدیران مربوطه از مکانیزم‌های تشویقی برای ماندگاری یارانه‌ها در حساب‌ها استفاده کنند تا مردم یارانه‌هایشان را از شبکه بانکی خارج نکنند.
اختصاص سود به حساب‌های مشمول یارانه از جمله مواردی بود که پیش از این، بارها کارشناسان و مسئولان بانکی به آن اشاره و تاکید کرده بودند.
از طرفی حسین قضاوی معاون اقتصادی بانک مرکزی نیز در این باره به خبرنگار فارس از بررسی حساب ویژه برای یارانه‌ها در شورای پول و اعتبار خبر داده و گفته است: سیستم بانکی وجوهی را که از محل یارانه‌ها در آن قرار می‌گیرد مطابق حساب‌ها مشمول سود قرار خواهد داد.
به گفته معاون اقتصادی بانک مرکزی، ممکن است شورای پول و اعتبار در جلسات آتی راهکاری را برای جذابیت ماندگاری یارانه‌ها در حساب‌های مردم در نظر بگیرند؛ فرضاً سپرده کوتاه‎مدت ویژه با سود جذاب‌تری را برای یارانه‌ها معرفی کند.

در همین ارتباط برخی از کارشناسان و مسئولان بانکی به ارائه راهکارهای جدیدی برای اختصاص سود به یارانه‌ها و ماندگاری این وجوه در بانک‌ها پرداخته و گفته‌اند: مردم می‌توانند با لینک دادن حسابی که یارانه‌هایشان در آن قرار دارد به حساب دیگری که امکان واریز سود به آن وجود دارد از مزایای شبکه بانکی در خصوص اختصاص سود بهره‌مند شوند.

* تغییر نوع حساب نیازمند مراجعه مشتری به بانک است

فرید ضیاءالملکی یکی از فعالان شبکه بانکی است که در این خصوص به خبرنگار فارس، گفت: شرایط افتتاح حساب کوتاه مدت و پس‌انداز متفاوت است و متقاضی برای تغییر نوع حساب خود باید به بانک مراجعه کند.
وی ادامه داد: مشتری می‌تواند به بانک مراجعه کند و حساب جدیدی را تشکیل دهد و از این طریق برای حساب‌های مشمول یارانه، سود دریافت کند.

اما علاوه بر راهکار افتتاح حساب جداگانه و انتقال وجوه یارانه‌ها به این حساب، برخی راه‌های دیگر در سخنان مدیران عامل بانک‌ها از جمله ایجاد حساب زیرمجوعه با قرار دادن یک ممیز در رقم آخر سمت راست شماره حساب‌های بانکی، به چشم می‌خورد.
این حالت به گونه‌ای است که دیگر نیازی به افتتاح حساب جدید در بانک نیست بلکه متقاضیان می‌توانند حساب‌های دیگری را با یک شماره حساب واحد اما با کدهای متفاوت در بانک‌ها داشته باشند.
به این معنی که به طور خودکار در سیستم‌‌های بانکی، کدهای متفاوت برای حساب‌های متعدد از جمله جاری، قرض‌الحسنه، پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و سایر موارد تعریف شده است و تنها کافی است کارمندان بانک در کنار شماره حساب مورد نظر کد حساب درخواستی از سوی متقاضیان را قرار دهند.
این مورد از جمله راهکارهایی است که از سوی فعالان بانکی برای اختصاص سود به یارانه‌ها اعلام شده است.

* قرار دادن ممیز همان لینک دادن حساب‌ها با یکدیگر است

مرتضی بکی که جزء فعالان بانکی به حساب می‌آید در این باره به خبرنگار فارس گفت: قرار دادن ممیز در رقم آخر سمت راست شماره حساب‌های بانکی به معنای لینک شدن حساب‌ها با یکدیگر است.
وی افزود: هر یک از افراد می‌توانند یک حساب مادر داشته باشند که این حساب به سایر حساب‌های وی نیز متصل شود.
وی ادامه داد: بعنوان مثال یک فرد می‌تواند حساب سرمایه گذاری خود را به حساب جاری خود لینک دهد و این حساب را بعنوان حساب پشتیبان برای خود داشته باشد.
به گفته این کارشناس بانکی، باید عنوان حساب‌ها متفاوت باشد و براساس اینکه یارانه در کدام حساب است به آن سود پرداخت شود.
وی گفت: سپرده کوتاه مدت باید طبق تعاریف باشد به این نحو که بعد از یک مدت شناور شود و سود براساس کل دوره به حساب ها تعلق گیرد.

با این حساب، مردم می‌توانند با مراجعه به شعب و درخواست تغییر نوع حساب و یا اتصال حساب فعلی آنها به حساب زیرمجموعه، از سود بانک‌ها برای یارانه‌های خود بهره‌مند شوند و از خروج وجوه یارانه‌ای از بانک‌ها خودداری کنند.

* ممیزهایی که حساب‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند

اما سید بهاءالدین حسینی هاشمی در این باره به خبرنگار فارس از راهکار جدید و به گفته خود ساده‌ای خبر داد و گفت: بانک‌ها می‌توانند با قرار دادن یک ممیز در انتهای شماره حساب اعلام شده برای یارانه‌ها، این حساب‌ها را به حساب سپرده سرمایه‌گذرای تبدیل کرده و به آنها سود پرداخت کنند.
وی ضمن توضیح بیشتر در این باره تصریح کرد:‌ طبق اصول الکترونیکی برای حساب‌های بانکی یک شماره حساب تعریف می‌شود که مشخصه کامل بانک و مشتری است که برای تبدیل حساب زیر مجموعه باید یک ممیز به رقم آخر سمت راست شماره حساب اضافه کرد.
مدیر عامل بانک تات با بیان اینکه برای سیستم‌های بانک‌ها کدهای مذکور از پیش تعیین شده است، افزود: با قرار دادن ممیز مذکور به انتهای شماره حساب، سیستم‌های بانک‌ها به صورت خودکار یک حساب برای حساب اصلی ایجاد می‌کنند.
وی تاکید کرد:‌ سیستم بانکی می‌تواند به صورت اتوماتیک اقدام مذکور را انجام دهد و دیگر نیازی به مراجعه مردم به بانک‌ها برای تغییر نوع شماره حساب نیست.
این مقام مسئول در شبکه بانکی با بیان اینکه مکانیزم مذکور از سال‌های گذشته در بانک‌ها رایج بوده است، تصریح کرد: این امر در واقع همان لینک دادن است؛ زمانی که یارانه‌ها به حساب‌های مردم واریز شد بانک‌ها می‌توانند با قرار دادن ممیز و یا کد تعریف شده، منابع را به حساب‌های پس‌انداز و یا سرمایه‌گذاری منتقل کنند.
حسینی‌هاشمی گفت: یارانه‌ها به همان حسابی واریز می‌شود که مردم معرفی کرده‌اند ولی بانک می‌تواند یارانه‌ها را به حساب دیگر منتقل کند و بدون حضور مشتری از حساب اصلی یک حساب دیگر با همان شماره اما با وجود یک ممیز جدید، کپی بگیرد و هنگام مراجعه متقاضیان می‌توانند با قرار دادن کد مذکور، یارانه‌ها را به آنها پرداخت کنند.

با توجه به سخنان مدیر عامل بانک تات، مسئولان شبکه بانکی می‌توانند از این طریق ضمن ایجاد جذابیت برای مردم به منظور دریافت سود، مانع از خروج یارانه‌های نقدی از شبکه بانکی و ورود انها به بازار شوند.

* طراحی راهکار جدید برای اختصاص سود به یارانه‌ها

این مورد از جانب محمودرضا خاوری مدیر عامل بانک ملی نیز عنوان شد؛ به این صورت که وی در این باره به خبرنگار فارس گفت: طراحی لازم برای اختصاص سود به یارانه‌ها در بانک‌ها صورت گرفته ولی انتخاب به اختیار صاحب حساب واگذار شده است.

* لزوم استعلام از بانک مرکزی برای هرگونه تغییر در نوع حساب‌ها

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که حسین قضاوی به فارس می‌گوید: بانک‌ها می‌توانند نوآوری‌های مختلفی داشته باشند ولی مهمترین نکته این است که حساب‌ها باید براساس ماهیت مورد توجه قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بانک نمی‌تواند همزمان برای یک مشتری حسابی را باز کند که هم جنبه جاری و هم جنبه سرمایه گذاری داشته باشد.
معاون اقتصادی با بیان اینکه باید حساب‌های بانکی از یکدیگر جدا باشند، افزود: دلیل این امر تفاوت ماهیت حقوقی آنها است البته امکان دارد وجوهی که در این حساب‌ها نگه داری می‌شود دارای یک ریشه مشترک باشند و در نهایت تبعیضی برای آنها قائل شد.
وی ادامه داد: اگر بانکی بخواهد که چنین نوآوری داشته باشد که حسابی دایر کند با ریشه متفرعی، باید از بانک مرکزی استعلام نماید و هماهنگی های لازم را با این بانک داشته باشد.
این مقام مسئول در شبکه بانکی ضمن تاکید براینکه هم اکنون نیز مشتریان می توانند یارانه های خود را به حساب‌های سرمایه گذاری منتقل کنند که سود به آنها تعلق گیرد، تصریح کرد: اما ممکن است در آینده سپرده های ویژه کوتاه مدت در شورای پول و اعتبار مورد بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: مورد مذکور در حد یک احتمال و در قالب گزارش های کارشناسی مورد بحث است.
معاون اقتصادی در واکنش به اظهارات برخی از مسئولان بانکی مبنی بر تشکیل یک حساب متفاوت با قرار دادن یک ممیز در قسمت آخر سمت راست شماره های حساب بانکی، بیان کرد: این موضوع می تواند بعنوان راهکار مطرح باشد و جزء امور عادی بانک ها است.
وی ادامه داد: بانک ها در صورت اجازه از مشتریان و احراز هویت آنها می‌توانند برای آنها حساب جدید افتتاح نمایند ولی مهم احراز هویت مشتریان است.
قضاوی در ادامه افزود: تعیین و چگونگی شماره حساب بعد از افتتاح حساب در اختیار بانک ها است ولی این امر باید با مقررات عمومی بانک مرکزی مطابقت داشته باشد.
به گفته این مقام مسئول در شبکه بانکی، اگر بانک‌ها بخواهند نوآوری خاصی در این زمینه داشته باشند باید هماهنگی های لازم را با بانک مرکزی انجام دهند.



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1389/09/29
بروزرسانی:
1389/09/29
آخرین مشاهده:
1403/10/05

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )