عدم ابلاغ ماده 10 قانون نوسازی نگرانکننده است
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، کریم صادقزاده ظهر امروز در گردهمایی مشترک فعالان جامعه کارگری و بازنشستگان آذربایجان شرقی که با حضور رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی و رئیس امور مستمری بگیران اداره کل تامین اجتماعی استان به منظور بررسی مسائل کلان کارگری از جمله اجرای هدفمندی یارانهها و تاثیرات حذف یارانهها بر صنایع، تصویب قانون کار و استراتژی دولت برای تغییر قانون کار، بررسی آخرین وضعیت سازمان تامین اجتماعی و ارائه راهکارهای مربوطه و ارائه گزارش از استراتژی جدید خانه کارگر در افزایش برنامههای آموزشی و رفاهی در محل مرکز آموزش خانه کارگر تبریز برگزار شد، اظهار داشت: ورود بیرویه کالاهای مشابه تولیدات داخلی و قاچاق کالا به کشور و عدم جلوگیری از آن که امروز ایران اسلامی را به بارانداز کالاهای خارجی به صورت انبوه و بیکیفیت به ویژه در بخش نساجی، کفش، لوازم خانگی و مواد غذایی تبدیل کرده، که صنعت کشورمان را فلج کرده است.
وی با اشاره به عدم نقدینگی واحدهای صنعتی و تولیدی همچنین عدم حمایت جدی دولت از صنایع و نیز واگذاری برخی صنایع به افراد غیرمسئول و غیرمنطقی که منجر به تعطیلی کارخانجات و فروش اراضی متعلق به این واحدها شده است، گفت: ضرورت دارد در راستای حمایت از اشتغال 480 هزار کارگر در واحدهای تولیدی تدابیر ارزشمندی اتخاذ و اجرایی شود.
* با اطلاعرسانی صحیح، نگرانی جامعه از تبعات هدفمندی یارانهها برطرف میشود
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز، نگرانی جامعه کارگری آذربایجان شرقی از تبعات اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها را یادآور شد و افزود: با وجود اینکه این قانون طبق اظهارات نمایندگان مجلس از کارشناسیترین قوانین وضع شده است اما باید با اطلاعرسانی صحیح و جامع، این نگرانیها رفع شود.
وی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی مدنظر دولت با توجه به گستردگی موضوع، نیازمند بستر مناسبی برای اجرای شایسته است، گفت: دولت به تنهایی قادر به اجرای شایسته قانون هدفمندی یارانهها نبوده و مشارکت همه گروهها و جریانات صنفی و سیاسی از طیفهای مختلف در اجرای این قانون ضروری است.
صادقزاده با اشاره به تکنولوژی قدیمی ماشینآلات به کارگیری شده در صنایع داخلی که موجب وابستگی شدید آنها به انرژی است، تصریح کرد: در این شرایط صنایع نخواهند توانست خود را با وضعیت جدید و تحول یافته تطبیق دهند.
وی، بحث ورود کالاهای خارجی را نیز چالش اساسی دیگری برای صنایع داخلی عنوان و خاطرنشان کرد: به همین خاطر تشکلهای کارگری خواستار اتخاذ تمهیدات لازم برای مقابله با این تهدیدها که تعطیلی کارخانجات و توقف تولید را به دنبال دارد، هستند.
مشاور شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی در عین حال افزود: جامعه کارگری مخالف هدفمندی یارانهها نیست ولی انتظار دارد سفارشات مقام معظم رهبری در توجه به اقشار آسیبپذیر مورد توجه دولتمردان و نمایندگان خانه ملت باشد.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز در ادامه خواستار توجه جدی مسئولان به اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانهها شد و گفت: نباید کشور به ویژه اقشار آسیبپذیر از اجرای این قانون لطمهای بخورد چون لطمات این نوع اتفاقات بسیار بیشتر از آن چیزی است که پیشبینی میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر که این قانون عملیاتی نشده است مطابق آنچه که مرکز آمار ایران رسما اعلام کرده هزینههای خانوارها بیش از درآمد آنهاست، سئوال ما این است که با اجرایی شدن قانون مزبور چه سرنوشتی در انتظار خانوارهای کم درآمد به خصوص قشر کارگری است.
صادقزاده با اشاره به تورم ایجاد شده قبل از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانهها اظهار داشت: تورمی که در پی اجرای این قانون ایجاد میشود به تعبیر اقتصاددانان، جشنی برای اغنیا و عزایی برای فقرا خواهد بود چرا که ثروت و مستغلات اغنیا تا 100 درصد افزایش مییابد آما آنچه از محل اجرای این طرح عاید قشر آسیبپذیر میشود از دست دادن قدرت خریدی خواهد بود که به سادگی قابل جبران نیست.
مسئول جامعه کارگری آذربایجان شرقی همچنین با بیان اینکه هماکنون 85 درصد نیروهای شاغل در واحدهای تولید و خدماتی استان به صورت قراردادهای موقت کار، روزمزد و فصلی شاغلند، نسبت به خسارت دیدن این اقشار در پی اجرای غیراصولی قانون هدفمندی یارانهها هشدار داد و افزود: کارگران قراردادی، روزمزد و فصلی نخستین اقشاری خواهند بود که با اجرای نادرست قانون مزبور قربانی میشوند.
وی اضافه کرد: ضرورت دارد دولت و مجلس قبل از عملیاتی شدن قانون هدفمندی یارانهها برنامه مشخصی در قبال صیانت از کارگران یادشده اتخاذ و اجرایی کنند.
* بدهی دولت به تامین اجتماعی، بیمهشدگان را با مشکل مواجه کرده است
صادقزاده در ادامه سخنان خود مهمترین مشکل جامعه کارگری و بازنشستگان را مسائل مرتبط با صندوق تامین اجتماعی دانست و افزود: بدهی روزافزون دولت به سازمان تامین اجتماعی، بیمهشدگان را در دریافت خدمات از این سازمان با مشکل مواجه کرده است.
وی، افزایش شش درصدی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی را ناچیز خواند و گفت: سرانجام این افزایش حقوق در حالی پس از گذشت هفت ماه رنگ واقعیت به خود گرفت که نه تنها با مواد قانونی تامین اجتماعی از جمله مواد 96 و 111 این قانون سنخیت ندارد بلکه تورم اعلامی بانک مرکزی را نیز پوشش نمیدهد.
* عدم تحقق افزایش حقوق بازنشستگان از مراجع قضایی پیگیری میشود
این پیشکسوت جامعه کارگری استان گفت: کانونهای بازنشستگی آذربایجان شرقی همگام با کانونها و سایر نهادهای کارگری کشور اعتراضات خود را نسبت به عدم افزایش واقعی، منطقی و اصولی دستمزد و همسانسازی حقوق بازنشستگان تا حصول نتیجه همچنان ادامه خواهند داد و در صورت عدم تحقق افزایش حقوق ماهانه بازنشستگان متناسب با تورم اعلامی بانک مرکزی که همانا 15 درصد است، شکایت خود را از وزارت رفاه و تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری خواهند داد.
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز، همسانسازی حقوق بازنشستگان را یک ضرورت جدی خواند و اظهار داشت: 80 درصد بازنشستگان حداقل حقوق را دریافت میکنند و وعدههای مسئولان در این زمینه برای بهبود وضعیت معیشتی آنان تاکنون نتیجهای در پی نداشته است.
* برگزاری باشکوه انتخابات هیئت مدیره کارگران بازنشسته تبریز ضرورت دارد
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری انتخابات دوره سوم اعضای هیئت مدیره و بازرسان کارگران بازنشسته تبریز و حومه اشاره کرد و گفت: لازم است این دوره از انتخابات که برای ارائه خدمات شایسته و دفاع و صیانت از حقوق حقه بازنشستگان در جامعه برگزار میشود، باشکوه و گسترده باشد.
صادقزاده اظهار داشت: مشارکت گسترده در انتخابات یاد شده و گزینش کسانی که توان و قدرت بیان و ارائه مشکلات و خواستهای بازنشستگان را در جوامع و محافل مختلف داشته باشند، مورد انتظار است.
* توقف بیمه کارگران ساختمانی بازگشت به قبل است
وی، توقف بیمه کارگران ساختمانی به مدت پنج سال را نوعی بازگشت به قبل از تصویب قانون حمایت از کارگران ساختمانی دانست و افزود: ضرورت دارد نمایندگان مجلس نسبت به حذف مواد پیشنهادی کمیسیون تلفیق در خصوص کارگران ساختمانی اهتمام داشته باشند.
* عدم ابلاغ ماده 10 قانون نوسازی، نگرانکننده است
مسئول جامعه کارگری آذربایجان شرقی در ادامه با تاکید بر اینکه باید تمام کارگران از مزایای بازنشستگی پیش از موعد در کارهای سخت و زیانآور و بازنشستگی بالای 25 سال سابقه کار استفاده کنند، اظهار داشت: با وجود اینکه تلاشهای صورت گرفته از سوی مسئولان قابل تقدیر است اما عدم ابلاغ مصوبه مجلس مبنی بر تمدید اجرای ماده 10 قانون تسهیل و نوسازی که سازمان تامین اجتماعی از پذیرش درخواستهای بازنشستگی از ابتدای امسال خودداری میکند، نگران کننده ارزیابی میشود.
وی تصریح کرد: کارگران ذینفع انتظار دارند که در فرصت محدود پیشبینی شده در راستای برنامه چهارم توسعه تا عملیاتی شدن برنامه پنجم، برای اجرایی شدن این قانون در واحدهای تولیدی و صنعتی پیگیریهای لازم صورت گیرد.
* نمایندگان از تصویب نهایی طرح حذف شرکتهای پیمانکار حمایت کنند
دبیر اجرایی خانه کارگر تبریز همچنین با تشریح جزئیات طرح عقد قرارداد مستقیم با نیروهای خدماتی توسط دستگاههای اجرایی و حذف شرکتهای پیمانکار گفت: حمایت قاطع نمایندگان مجلس از این طرح مورد انتظار است تا وضع موجود سامان یابد.
وی در ادامه درباره لزوم صیانت از قانون فعلی کار اظهار داشت: قانون فعلی کار تا حدودی توانسته است از جایگاه ارزشمند نیروی کار دفاع کند ولی تاکنون بسیاری از آییننامهها، فصلها و بخشهای مختلف قانون کار توسط وزارتخانههای ذیربط نوشته و تهیه نشده است.
صادقزاده گفت: اکنون مشکل عمده قانون کار در عدم اجرای دقیق،صحیح و کامل آن است و قانون کار اگر درست اجرا شود، موفق است