تاریخچه صنعت لیزینگ در جهان

منبع: /www.arialease.com و http://lico.ir تاریخ انتشار: 1385-03-03
نویسنده: مترجم:
چکیده:

اولین مؤسسه لیزینگ در سال 1952 در امریکا به نام UNITED STATES INTERNATIONAL LEASING تاسیس و آغاز به کار نمود و به تدریج از اوایل سال 1960 مؤسسات لیزینگ در کشورهای توسعه یافته اروپا و ژاپن یکی پس از دیگری تاسیس گردیدند



تاریخچه لیزینگ در جهان
  
اولین مؤسسه لیزینگ در سال 1952 در امریکا به نام UNITED STATES INTERNATIONAL LEASING تاسیس و آغاز به کار نمود و به تدریج از اوایل سال 1960 مؤسسات لیزینگ در کشورهای توسعه یافته اروپا و ژاپن یکی پس از دیگری تاسیس گردیدند . در سال 1977 موسسه توسعه لیزینگ کره جنوبی به عنوان اولین تجربه موسسه مالی بین المللی IFC وابسته به بانک جهانی که به منظور توسعه فعالیت لیزینگ تشکیل گردیده بود انتخاب و با حمایت تکنیکی موسسه اورینت لیزینگ ژاپن آغاز به کار نمود که این مؤسسه نقش بسیار ارزنده ای در توسعه کشور کره جنوبی داشته است .
در حال حاضر در اغلب کشورهای در حال توسعه مؤسسات لیزینگ با حمایت موسسه IFC تاسیس و آغاز به کار نموده اند که کشور ترکیه یکی از بارزترین نمونه های فعال در شقوق مختلف می باشد .
از سال 1379 نمایندگان IFC تردد خود را به ایران نیز آغاز نموده و از نحوه فعالیت لیزینگ ایران آگاهی یافته که بسیار مورد توجه شان قرار گرفته و پی گیر تغییراتی در ضوابط مالیاتی و غیره به منظور حمایت از صنعت لیزینگ می باشند .
بر اساس آخرین آمارهای منتشره حجم عملیات لیزینگ جهان در سال 2003 بدلیل رکود اقتصادی حاکم بر اقصاد جهان نسبت به سال 2000 از یک کاهش 4/5درصدی برابر با 22/4 میلیارد دلار بر خوردار بوده است.حجم فعالیت شرکتها و موسسات لیزینگ در جهان در سال مذکور به 476/6 میلیارد دلار بالغ گردیده است.در سال 2001 بیش از 53/5 درصد برابر 254/1 میلیارد دلار از حجم فعالیت شرکتهای لیزینگ در کشورهای آمریکا و کانادا اتفاق افتاده است و این در حالیست که نسبت به سال قبل از آن ، از یک کاهش 6/7 درصدی معادل 18 میلیارد دلار برخوردار است ، به طوری که این میزان کاهش در طول 9 سال گذشته ، بی سابقه بوده است.دلیل عمده این کاهش، رکود اقتصادی حاکم بر اقتصاد جهان ذکر شده است . در این رابطه ، شایان توجه آن است که کشور آمریکا به تنهایی با 242 میلیارد دلار عملیات، نزدیک به 51 درصد ازحجم فعالیت جهانی عملیات موسسات لیزینگ را به خود تخصیص داده است .
وضعیت عملکرد شرکتها و مؤسسات لیزینگ در اروپا در 2001 با اختصاص 29/4 درصد ، برابر با 140 میلیارد دلار از حجم عملیات لیزینگ در جهان، نسبت به سال 2000 افزایش داشته باشد. این افزایش 6/9 درصد و معادل 9 میلیارد دلار بوده است. 5 کشور آلمان با حجم فعالیت 34/45 میلیارد دلار ، انگلستان با حجم فعالیت 20/31 میلیارد دلار ، فرانسه با حجم فعالیت 19/49 میلیارد دلار ، ایتالیا با حجم فعالیت 17/58 میلیارد دلار و اسپانیا با حجم فعالیت 7/44 میلیارد دلار به ترتیب بیشترین حجم فعالیت در صنعت لیزینگ اروپارا به خود تخصیص داده اند . کشور های آسیایی با عملکرد 67/7 میلیارد دلاری سومین رتبه فعالیت در صنعت لیزینگ را به خود اختصاص داده اند . کشور ژاپن با حجم فعالیت 58/95 میلیارد دلاری خود به تنهائی بیش از 87 درصد حجم فعالیت مؤسسات و شرکتهای لیزینگ قاره آسیا را به خود اختصاص داده است . عملکرد شرکتها و مؤسسات لیزینگ در آسیا نیز نسبت به سال 2000 از یک کاهش چشم گیر 10/6 میلیارد دلاری ( معادل 13/6 درصدی)برخوردار بوده است . لیکن سهم ژاپن از این کاهش تنها در حد 2/7 در صد بوده است .
عمده ترین کشورهای فعال در بخش لیزینگ در قاره آسیا پس از ژاپن ( کشور های آسیایی دومین کشور فعال در بخش لیزینگ محسوب می شود ) به ترتیب عبارتند از : هنگ کنگ با حجم فعالیت 2/3 میلیارد دلار ، جمهوری خلق چین با حجم فعالیت 2/1 میلیارد دلار ، کره با حجم فعالیت 1/17 میلیارد دلار ، هند با حجم فعالیت 1/5 میلیارد دلار ، تایوان با حجم فعالیت 0/93 میلیارد دلار ، ترکیه با حجم فعالیت 0/72 میلیارد دلار ،تایلند با حجم فعالیت 0/4 میلیارد دلار ، پاکستان با حجم فعالیت 0/37 میلیارد دلار ، اندونزی با حجم فعالیت 0/25 میلیارد دلا روعربستان صعودی با حجم فعالیت 0/18 میلیارد دلار.مجموع فعالیت موسسات و شرکتهای لیزینگ در کشورهای آمریکای جنوبی ، استرالیا ،‌ نیوزیلند و قاره آفریقا مجموعاً 3/1 درصد از حجم فعالیت جهان را به خود تخصیص داده است.در طول 20 سال گذشته حجم فعالیت صنعت لیزینگ در جهان از 48/9 میلیارد دلار به 476/6 میلیارد دلار افزایش یافته است و جز در مقاطعی از سالها که به دلیل مشخص منتج از عوامل و شرایط اختصادی ،‌ دارای کاهشی نسبت به سال قبل از آن بوده است ،‌ روند فعالیت شرکتها و موسسات لیزینگ در جهان از رشد صعودی قابل توجهی بوده است .
ترکیب فعالیت شرکتهای لیزینگ در اروپا در سال 2001 در بخش خودروهای سواری 33/5 درصد ، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی 25 درصد ، خودروی کار 17/1 درصد ، دستگاه ها و ماشین آلات اداری و خدماتی13/9 درصد ، ‌کشتی ، هواپیما و راه آهن 3/9 درصد و سایر 6/6 درصد را به خود تخصیص داده است.تعداد نیروی انسانی فعال در بخش لیزینگ در اروپا حدود 55000 نفر برآورد شده است ، از جمع کل شرکتهای لیزینگ در اروپا تعداد 10 گروه لیزینگی و شرکتهای مستقل بزرگ به تنهائی بیش از 22/1 درصد حجم فعالیت لیزینگ اروپا را به خود اختصاص داده است. با عنایت به آمارها و اطلاعات ارائه شده ، تحلیل های به عمل آمده نشان می دهد که به رغم اینکه حجم فعالیت بخش لیزینگ در سال 2001 نسبت به سال 2000 کاهش داشته است ، لیکن در حقیقت سهم لیزینگ در بازار سرمایه در این سال در بسیاری از کشورهای جهان بهبود یافته و از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است . این موضوع در خصوص اکثریت کشورهای اروپائی مصداق دارد ، به طوری که در مجموع اروپا بر عکس آمریکا و آسیا در بخش لیزینگ دارای رشد مثبت بوده است و سهم بازار آن از 23/6 درصد به 29/4 افزایش یافته است .
امروزه بر اساس آمار و اطلاعات ، عملیات لیزینگ بعد از بانکها به عنوان دومین شیوه تامین و تخصیص منابع مالی در بخشهای اقتصادی گوناگون محسوب می شود . ویژه گی های خاص صنعت لیزینگ از عوامل موثر در توسعه صنعت لیزینگ در جهان بوده و روند روز افزون آن در کشورهای جهان همچنان ادامه دارد . ضرورت و نیاز جوامع کشورهای جهان سوم نیز گسترش این صنعت در اکثر کشور های مذکور و توجه آن به توسعه آن را افزایش داده است
 
 
http://www.arialease.com/lease_b.php
عملکرد و وضعیت صنعت لیزینگ در جهان
 
بر اساس آخرین آمارهای منتشره حجم عملیات لیزینگ جهان در سال 2003 بدلیل رکود اقتصادی حاکم بر اقصاد جهان نسبت به سال 2000 از یک کاهش 5/4درصدی برابر با 4/22 میلیارد دلار بر خوردار بوده است.حجم فعالیت شرکتها و موسسات لیزینگ در جهان در سال مذکور به 6/476 میلیارد دلار بالغ گردیده است.در سال 2001 بیش از 5/53 درصد برابر 1/254 میلیارد دلار از حجم فعالیت شرکتهای لیزینگ در کشورهای آمریکا و کانادا اتفاق افتاده است و این در حالیست که نسبت به سال قبل از آن ، از یک کاهش 7/6 درصدی معادل 18 میلیارد دلار برخوردار است ، به طوری که این میزان کاهش در طول 9 سال گذشته ، بی سابقه بوده است.دلیل عمده این کاهش، رکود اقتصادی حاکم بر اقتصاد جهان ذکر شده است . در این رابطه ، شایان توجه آن است که کشور آمریکا به تنهایی با 242 میلیارد دلار عملیات، نزدیک به 51 درصد ازحجم فعالیت جهانی عملیات موسسات لیزینگ را به خود تخصیص داده است.

وضعیت عملکرد شرکتها و موسسات لیزینگ در اروپا در 2001 با اختصاص 4/29 درصد ، برابر با 140 میلیارد دلار از حجم عملیات لیزینگ در جهان، نسبت به سال 2000 افزایش داشته باشد. این افزایش 9/6 درصد و معادل 9 میلیارد دلار بوده است. 5 کشور آلمان با حجم فعالیت 45/34 میلیارد دلار ، انگلستان با حجم فعالیت 31/20 میلیارد دلار ، فرانسه با حجم فعالیت 49/19 میلیارد دلار ، ایتالیا با حجم فعالیت 58/17 میلیارد دلار و اسپانیا با حجم فعالیت 44/7 میلیارد دلار به ترتیب بیشترین حجم فعالیت در صنعت لیزینگ اروپارا به خود تخصیص داده اند.کشور های آسیایی با عملکرد 7/67 میلیارد دلاری سومین رتبه فعالیت در صنعت لیزینگ را به خود اختصاص داده اند. کشور ژاپن با حجم فعالیت 95/58 میلیارد دلاری خود به تنهائی بیش از 87 درصد حجم فعالیت موسسات و شرکتهای لیزینگ قاره آسیا را به خود اختصاص داده است. عملکرد شرکتها و موسسات لیزینگ در آسیا نیز نسبت به سال 2000 از یک کاهش چشم گیر 6/10 میلیارد دلاری ( معادل 6/13 درصدی)برخوردار بوده است. لیکن سهم ژاپن از این کاهش تنها در حد 7/2 در صد بوده است.

عمده ترین کشورهای فعال در بخش لیزینگ در قاره آسیا پس از ژاپن (کشور های آسیایی دومین کشور فعال در بخش لیزینگ محسوب می شود) به ترتیب عبارتند از : هنگ کنگ با حجم فعالیت 3/2 میلیارد دلار ، جمهوری خلق چین با حجم فعالیت 1/2 میلیارد دلار ، کره با حجم فعالیت 17/1 میلیارد دلار ، هند با حجم فعالیت 5/10 میلیارد دلار ، تایوان با حجم فعالیت 93/0 میلیارد دلار ، ترکیه با حجم فعالیت 72/0 میلیارد دلار ،تایلند با حجم فعالیت 4/0 میلیارد دلار ، پاکستان با حجم فعالیت 37/0 میلیارد دلار ، اندونزی با حجم فعالیت 25/0 میلیارد دلا روعربستان صعودی با حجم فعالیت 18/0 میلیارد دلار.مجموع فعالیت موسسات و شرکتهای لیزینگ در کشورهای آمریکای جنوبی ، استرالیا ،‌ نیوزیلند و قاره آفریقا مجموعاً 1/3 درصد از حجم فعالیت جهان را به خود تخصیص داده است.در طول 20 سال گذشته حجم فعالیت صنعت لیزینگ در جهان از 9/84 میلیارد دلار به 6/476 میلیارد دلار افزایش یافته است و جز در مقاطعی از سالها که به دلیل مشخص منتج از عوامل و شرایط اختصادی ،‌ دارای کاهشی نسبت به سال قبل از آن بوده است ،‌ روند فعالیت شرکتها و موسسات لیزینگ در جهان از رشد صعودی قابل توجهی بوده است.

ترکیب فعالیت شرکتهای لیزینگ در اروپا در سال 2001 در بخش خودروهای سواری 5/33 درصد ، ماشین آلات و تجهیزات صنعتی 25 درصد ، خودروی کار 1/17 درصد ، دستگاه ها و ماشین آلات اداری و خدماتی9/13 درصد ، ‌کشتی ، هواپیما و راه آهن 9/3 درصد و سایر 6/6 درصد را به خود تخصیص داده است.تعداد نیروی انسانی فعال در بخش لیزینگ در اروپا حدود 55000 نفر برآورد شده است ، از جمع کل شرکتهای لیزینگ در اروپا تعداد 10 گروه لیزینگی و شرکتهای مستقل بزرگ به تنهائی بیش از 1/22 درصد حجم فعالیت لیزینگ اروپا را به خود اختصاص داده است. با عنایت به آمارها و اطلاعات ارائه شده ، تحلیل های به عمل آمده نشان می دهد که به رغم اینکه حجم فعالیت بخش لیزینگ در سال 2001 نسبت به سال 2000 کاهش داشته است ، لیکن در حقیقت سهم لیزینگ در بازار سرمایه در این سال در بسیاری از کشورهای جهان بهبود یافته و از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است. این موضوع در خصوص اکثریت کشورهای اروپائی مصداق دارد ، به طوری که در مجموع اروپا بر عکس آمریکا و آسیا در بخش لیزینگ دارای رشد مثبت بوده است و سهم بازار آن از 6/23 درصد به 4/29 افزایش یافته است.

امروزه ، بر اساس آمار و اطلاعات ، عملیات لیزینگ بعد از بانکها به عنوان دومین شیوه تامین و تخصیص منابع مالی در بخشهای اقتصادی گوناگون محسوب می شود. ویژه گی های خاص صنعت لیزینگ از عوامل موثر در توسعه صنعت لیزینگ در جهان بوده و روند روز افزون آن در کشورهای جهان همچنان ادامه دارد. ضرورت و نیاز جوامع کشورهای جهان سوم نیز گسترش این صنعت در اکثر کشور های مذکور و توجه آن به توسعه آن را افزایش داده است.
 
http://lico.ir/WebForm/Fa/Intro/Intro.aspx?Item=2



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1389/08/12
بروزرسانی:
1389/08/12
آخرین مشاهده:
1403/02/07

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )