دسته بندی اطلاعات

گفت‌وگوی تفصیلی فارس با فعال‌ترین سهامدار حقیقی بورس:بورس ایران از نگاه استاد فیزیک و مدیر 200 میلیارد تومان سهام

منبع: تاریخ:

1389-07-25

بورس ایران از نگاه استاد فیزیک و مدیر 200 میلیارد تومان سهام


خبرگزاری فارس: فعال‌ترین سهامدار حقیقی بورس یک استاد کنکور و المپیاد فیزیک است که200 میلیارد تومان سهام را مدیریت می کند و با سرمایه شخصی 100میلیون تومانی، سهامدار 100 شرکت بوده و سالانه 15 میلیارد تومان گردش مالی دارد. وی بورس ایران پول سازترین بازار دنیا می داند، در عین حال از انتقاد به برخی نارسایی‌ها نیز چشم پوشی نمی کند.

 


فارس: می‌خواهیم با شما به عنوان کسی که سال گذشته به دلیل دارا بودن سبد سهامی با بیش از 100 شرکت به عنوان فعال‌ترین سهامدار حقیقی در جشنواره برترین های بورس انتخاب شدید گفت‌وگویی داشته باشیم، از چگونگی ورودتان به بازار سهام، روش‌های خرید و فروش، درصد بازدهی از بازار، دیدگاه‌تان در مورد بورس و بورس بازی و... اگر موافقید از اینجا شروع کنیم که چطور شد بازار سهام را انتخاب کردید و وارد این بازار شدید؟

نادری نژاد: سال72-71 و اوایل دوران دانشجوی ام با 19 - 18 سال سن بود که یکی از دوستان وارد بازار سهام شده بود و از این بازار تعریف می کرد. من هم اول دید منفی داشتم چون شنیده بودم بورس همه زندگی‌ها را بر باد داده و قمار بازی است و ... اما بهرحال حدود 8 - 7 میلیون تومان سرمایه داشتم.

فارس: این حجم از سرمایه را آن هم در سن 19 - 18 سالگی آن دوران چطور به دست آوردید؟

نادری نژاد: از همان سال‌های اول دانشجویی در آموزشگاه‌های متعددی به تدریس دروس کنکور مشغول بودم و درآمد نسبتا خوبی داشتم. آن زمان از طریق یکی از شرکت‌های تعاونی آپارتمانی را جنوب تهران پیش خرید کرده بودم که حدود 9 - 8 سال طول کشید تا به ما تحویل دهند .اما در برابر ارزش20 میلیون تومانی واحد آپارتمانی ما آن هم در طول 9 - 8 سال ، دوستم که در بورس سرمایه‌گذاری کرده بود میلیاردر شده بود. اصلا آدم دیگری شده بود. از او پرسیدم چطور شد که چنین سرمایه‌ای را بدست آورده. جواب داد از خرید و فروش سهام شرکت‌ها 20 تا 300 درصد سود کرده. البته در این مدت هم مقداری سرمایه به این دوستم داده بودم که با توجه به بازدهی خوب این حجم اندک و خصوصا ثروتمند شدن دوستم امیدوار شدم و فکر کردم اگر کسی به صورت اصولی وارد بورس شود می‌تواند بخت و اقبال مناسبی برای سرمایه‌گذاری داشته باشد. به این ترتیب بود که از حدود سال 80 دقیق‌تر از گذشته وارد بورس شدم. سعی‌ام هم این بود که طی 5 - 4 سال بازی بورس را یاد بگیرم.
به همین دلیل ابتدا از هر سهمی تا یکی دو میلیون تومان خرید و فروش می‌کردم. بعد رفتم سراغ سهام خیلی ارزان. چون فکر می‌کردم این نوع سهام، سهام خیلی خوبی اند که ارزان هستند و سود زیادی می‌دهند. مثلا قیمت یک سهم 150 تومان بود و مدیرعامل می‌گفت که 80 تومان سود خواهد داد. می‌گفتم عجب، اما بعد می‌دیدم که همه‌اش حرف بود و واقعیت نداشت. آرام آرام با حدس و خطا و مطالعه سایت‌ها و روزنامه‌ها سعی کردم بورس را یاد بگیرم در این مدت ضررهای هنگفتی هم کردم و چند بار زمین خوردم و بلند شدم ولی چون سهامی که داشتم زیاد نبود بازی را یاد گرفتم. تا اینکه تا همین سال‌های اخیر که مدیر مالی شرکتی هستم به طور حرفه‌ای کار سرمایه‌گذاری را در بورس را دنبال کردم.

فارس: رشته‌ تحصیلی شما چه بود و در چه شرکتی کار می کردید و می‌کنید؟

نادری نژاد : مـهندسی طراحی فرایـند و مدیرمالی یک شرکت خصوصی. چـون با شرکت‌های وابسته به رشـته کاری‌ام مانند پتروشیمی ها، پالایشگاه‌ها، نفت و مواد شیمیایی و شوینده‌ها مرتبط بودم ، اطلاعات سود و زیانشان را پیگیری کردم و وارد بازار شدم. الان روزانه سه چهار ساعت بر روی سایت‌ها مطالعه می‌کنم و به حدود 10 شرکت هم اطلاعات خرید می دهم. من مدرس کنکور و المپیاد هم هستم. از این لحاظ کارم هم دائما پیش‌بینی است. مؤلف کتاب‌های فیزیک. و مدرس این درسم.

فارس: مگر چند جا کار می‌کنید؟

نادری‌نژاد: سه روز در هفته آموزش دارم، سه روز هم در کار بورس و شرکت هستم اما هر روز بدون استثنا از 20ساعت تا 24 بازار را تحلیل می‌کنم.

فارس: یعنی به نوعی مشاوره؟

نادری نژاد: بله. شرکت‌هایی که خواهان سرمایه‌گذاری هنگفتی در بازار سهام هستند ما به آنها مشاوره می‌دهیم.

فارس: با این اوصاف از شغل قبلی‌تان فاصله گرفته‌اید یا همان شغلتان را دارید؟

نادری نژاد: نه. مثلا " یک زمانی شرکت‌ ما خریدی داشت برای سه ماه آینده و یک میلیارد تومان پول هم در حساب بود.با هماهنگی مدیران در این فرصت سه ماهه اقدام به نوسان گیری سهام شرکت‌هایی با بازدهی کوتاه مدت می‌کردم که موفق به کسب سود مناسبی هم می شدم. با این اتفاق مدیرعامل ما هم چندین شرکت دیگر را معرفی کرد تا به آنها هم مشاوره خرید و فروش سهام بدهم. چون به اعتقادم بازار سرمایه از نظر سلامت چرخ صنعت را می‌چرخاند.هیچ بازار تورم‌زایی هم نیست. بازاری نیست که حباب داشته و مانند بازار مسکن کاذب باشد. هر چه بازار سهام توسعه داشته باشد موجب توسعه تولید کشور می‌شود. یعنی دماسنج اقتصاد کشور است.بنابراین فکر می‌کنم سرمایه‌گذاری در بورس کار بسیار سالم و مثبتی است که همه کشورها در حال توسعه این بازار هستند. متاسفانه مدیریت‌های ناصواب و رانت‌های قبلی در بازار سهام موجب شد تا سهامداران غیرحرفه‌ای ضررهای هنگفتی ببینند و سریعا " از بازار خارج شوند. تا همین 6 - 5 سال پیش عرصه در دست معدودی از سرمایه‌گذاران کلان بود و بورس ما هم ناسالم بود.

فارس: آیا دلیل و مستندی هم بر این ادعا دارید؟

نادری نژاد: بله. چند سال پیش قیمت سهام یکی از شرکت‌های حاضر در صنعت اندازه‌گیری را با دستکاری از حدود 250 به 50 تومان پایین آوردند و شرکت هم تا سه سال سود نداد. این اتفاق موجب شد تا اکثر سهامداران حقیقی اقدام به فروش کنند اما بعد دیدیم که ظرف سه روز چندین میلیون سهم آن به قیمت60 تا 80 تومان جمع‌آوری شد. من هم بر روی قیمت 80 تومان هر سهم اقدام به فروش کردم. خیلی هم خوشحال بودم که 60 تومان خریده و 80 تومان فروخته‌ام. اما با انجام معامله عمده آن قیمت پایه 90 تومانی هر سهم این شرکت به حدود270 یا 300 تومان رسید و معامله شد. بورس هم خیلی هم خوشحال اعلام کرد که در عوض قیمت کمتر از 100 تومانی این شرکت، این سهم را به سه برابر فروختیم، اما 6 ماه نگذشت که هر سهم آن به 1400 تومان رسید.
خوب این رویداد را باید چه نامید؟ آیا به غیر از رانت بود؟ بنابراین تا قبل از سال 84 هر چند مدیریت بورس ما حرفه‌ای بود ولی در جهت منافع عده معدودی از سرمایه‌گذاران کلان بود که شاید کمتر از 300 - 200 نفر هم نبودند. با حضور آقای صالح‌آبادی در سال 84 من هم به مانند بسیاری از سهامداران نگران بودم که مدیر 27 ساله چطور می‌خواهد بازاری را جمع کند که شاخص آن از 13 هزار به حدود 7 هزار واحد رسیده است. من هم معتقد بودم که این انتخاب انتخاب خوبی نیست ولی باید اعتراف کنم که وی با تدابیری که اندیشید و با تکیه بر قانون بازار اوراق بهادار (مصوب اول آذر 84) بورس را واقعا دگرگون کرد، نه اینکه صرف بالا رفتن شاخص باشد، نه، از اینکه تمام قوانین دست وپاگیر سرمایه‌گذاران و خصوصا سرمایه‌گذاران خارجی را حذف کرد.

فارس: چقدر به این گفته اعتقاد دارید؟

نادری‌نژاد: واقعیت است. ببیند من 8 متغیر برای توسعه بازار و بهبود شاخص دارم. اولین آن هم حذف قوانین دست و پاگیر برای سرمایه‌گذاران خارجی است. دلیل آن هم این است که چندین میلیارد دلار پول در همین یکسال اخیر وارد بازار سهام کشور شده ...

فارس: چنین اتفاقی نیفتاده، چون در این صورت اولا " از سوی مسئولان حتما اعلام می‌شود و هم اینکه آثار آن کاملا در معاملات مشهود می‌شد. از طرف دیگر آمار سرمایه‌گذاری خارجی در بورس کشور آنچنان پایین است که به یک درصد کل معاملات هم نمی‌رسد.

نادری نژاد: سرمایه‌گذار خارجی از نظر من یعنی ایرانیان مقیم کشورهایی چون آمریکا، اروپا و امارات و غیره. به طور مثال من مشاور شرکتی هستم که یک شخص حقیقی ایرانی مقیم دبی 8 میلیارد تومان سرمایه را در بخش ساختمان تزریق کرده بود اما پولش به 5 میلیارد تومان رسید. الان خودم راهنمایی‌اش کرده‌ام و پولش را وارد بازار سهام کرده است. از طرفی تعداد سهامداران فعال در گذشته به یک میلیون نفر می‌رسید اما الان سه میلیون سهامدار فعال داریم، شرکت‌های کارگزاری هم که زمانی ضرری دادند با هجوم سرمایه‌گذاران و نقدینگی روبرو هستند.
متغیر دوم رکورد بازارهای رقیب مانند مسکن و ... است.کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان و راه‌اندازی فرابورس، آموزش و برگزاری سمینارها و همایش ها هم در بهبود چند وقت اخیر بورس بسیار موثر است. این را هم بگویم که آدم بدون تعصبی هستم.

فارس: بگذریم . اولین سهامی که خریداری کردید یادتان هستید؟

نادری نژاد: حدود سال 80 یا 81 بود که یکی از سهامداران توصیه کرد برای خرید سهام یک شرکت سرمایه‌گذاری. آن موقع سرمایه اولیه ام حدود 800 هزار تومان بود و نمی‌دانستم که باید سبد سهام بدهم. ظرف دو سه سال قیمت سهامی که خریداری کرده بودم به شدت افت کرد از حدود و 600 - 500 تومان هر سهم آن موقع به 150 تومان در دو سه سال پیش رسید. با این اتفاق ضرر خیلی زیادی دادم و پولم نصف شد تا اینکه از این سهم خارج شدم . در این اثنا پول جدیدی تزریق و سعی کردم تنوع سهام را بیشتر کنم یعنی 10 سهم دیگر هم خریداری کردم.

فارس: در این مدت چه مقدرا پول وارد بازار کردید؟

نادری‌نژاد: حدود سه چهار میلیون تومان.

فارس: آیا سرمایه مازادتان بود؟

نادری نژاد: بله . پس‌انداز حقوق‌ام بود. به هر حال ضمن مطالعه دقیق و بررسی‌های مالی شرکت‌ها از هر سهمی که 40 - 30 درصد سود می‌کردم سریع می‌فروختم و در عوض سهامی که افت زیادی کرده بود را می‌خریدم.

فارس: از کلاس‌های آموزشی هم استفاده کردید؟

نادری نژاد: نه از طریق سایت‌های آموزشی و تالارهای گفت‌وگو آخرین وضعیت بازار و شرکت‌ها را رصد می‌کردم. این را هم بگویم که تا حال یکبار هم تالار حافظ نرفته‌ام و حضور فیزیکی نداشته‌ام. نمی‌دانم این تالار چگونه است.

فارس: چرا؟

نادری نژاد: چون به عقیده من تالار فضایی فیزیکی است و در آن اطلاعات روزمره و احساسی در بسیاری موارد سهامداران آنجا را به اشتباه می‌اندازد. اطلاعات اصولی شرکت‌ها به همراه قیمت‌های لحظه‌ای محصولات جهانی را باید از طریق سایت‌های مربوطه استخراج کرد.
وقتی که می‌گویم خودم یعنی من به همراه 10 شاخه و زیر مجموعه و شرکت یا شخص حقوقی که برخی تا 100 میلیون تومان سرمایه هم داشتند.

فارس: این دیگران چطور به شما اعتماد کردند؟

نادری‌نژاد: روش کارم این طوری است که با توجه به ترس اکثر مردم از بازار سرمایه ابتدا پیشنهاد سرمایه‌گذاری با یک میلیون تومان را می‌دهم. با آن یک میلیون تومان 10 سهم 100 هزار تومانی را با دیدگاه کوتاه مدت و بدون حضور در مجمع سالانه خریداری کرده و در عرض کمتر از یکسال اقدام به خرید و فروش سهام می‌کنم، مثلا میانگین بازدهی سال گذشته صندوق ها و سبدسهام سفارشی 68 درصد بود که قابل مقایسه با بانک و اوراق مشارکت و حتی مسکن نیست.
بنابراین اعتقاد دارم در بدترین شرایط بورس هم می‌توان سالی40 درصد سود کرد، اما به شرطی که چند نکته رعایت شود.نباید طمع کار بود؛ بدون اطلاع نباید خریدی کرد؛ باید سبد سهام تشکیل داد و تنوع سهام را در سبد رعایت کرد. اینگونه هست که فرد سرمایه‌گذار با کسب درآمد و آشنا شدن با بازار سرمایه اعتمادش را بیشتر می‌کند و پول بیشتری را وارد بازار می‌کند.
با این حال هر چند سرمایه شخصی خودم حدود 100 میلیون تومان است اما گردش سالانه سبد سهامی که دارم بیش از 15 میلیارد تومان است. با همین 100 میلیون تومان یعنی ماهانه حدود 1.5 میلیارد تومان گردش مالی دارم.

فارس: یعنی شما عمدتا با دیدگاه کوتاه مدت و با هدف نوسان گیری سرمایه‌گذاری می‌کنید؟

نادری نژاد: نه . اینکه برخی با سرمایه میلیاردی اقدام به خرید سهام کرده و سود هم کنند امتیازی نمی تواند باشد. چون ممکن است کسی با 10 میلیارد تومان سرمایه و با استفاده از رانت اطلاعاتی موفق شود.این ارزش نیست. بورس می‌گوید زمانی کار سهامداران حرفه ایی است که تنوع سهام رعایت شده باشد. بنابراین من 100 مدل سهم را در یک سال چرخش داشته‌ام و سهام آنها را خرید و فروش کرده‌ام.

فارس: یعنی سهام100 شرکت مختلف را معامله کرده‌اید؟ این تعداد سهام زیاد نیست و خسته‌تان نمی‌کند؟

نادری‌نژاد: ببینید رسیدگی مناسب و روزانه دو سه ساعت وقت می‌خواهد.

فارس: سهام این 100 شرکت را به تنهایی اداره می‌کنید؟

نادری‌نژاد: خیر، ما تیم 5 نفره‌ای داریم که مرتب بازار و شرکت‌ها را رصد می‌کنیم.

فارس: آیا شرکتی هم تاسیس کرده‌اید یا در همان شرکتی که کار می‌کنید، مدیریت سبد سهام می‌کنید؟

نادری‌نژاد: در همان شرکتی که در صنعت تجهیزات فعال است این تیم را تشکیل داده‌ایم.

فارس: میانگین بازدهی تان در 6 ماه اول سال بورس چقدر بود؟

نادری‌نژاد: در عرض 9 ماه اخیر 130 درصد.

فارس: با چه میزان سرمایه؟

نادری‌نژاد: در این یک سال اخیر و با توجه به شناختی که دیگران از من دارند و اعتباری که به عنوان فعال‌ترین سهامدار حقیقی به دست آورده‌ام رقم سرمایه شاید تا چند ماه آینده به 200 میلیارد تومان برسد.

فارس: امنیت سرمایه‌گذاری دیگران را چگونه لحاظ می‌کنید؟

نادری‌نژاد: کد سهامداری و اسناد مربوط و اوراق ، همه به نام فرد سرمایه‌گذار است و من فقط وکیل خرید و فروش سهام‌شان هستم.

فارس: تابحال شده که سرمایه‌گذاری از دادن کارانه شما اجتناب کرده باشد؟ آیا قراردادی هم می‌بندید؟

نادری‌نژاد: قرارداد ما اخلاقی و مکتوب است اما کسی که مثلا 50 تا 100 درصد سود کرده باشد کمتر از دادن کارانه تداوم همکاری خودداری می‌کند ولی چند مورد پیش آمده که شخص حقوقی یا حقیقی کارانه را پرداخت نکرده باشد.

فارس: روش خرید و فروش‌تان چگونه است و بر چه مبنایی معامله انجام می‌دهید؟

نادری‌نژاد: در یک سبدگردانی مناسب ، سرمایه را باید به 4 قسمت کرد .مثلا اگر10 میلیون تومان سرمایه در دست باشد باید یک چهارم سرمایه برای دیدگاه بسیار بلند مدت و مثلا 3 ساله کنار گذاشت و اقدام به خرید به اصطلاح سهام مرده ای کرد که الان در برابر ارزش دارایی‌هایی مثلا 300 تومانی هر سهم دارای قیمت 50 تومانی در تابلو هستند. یک چهارم دیگر را برای سرمایه‌گذاری میان مدت و بخش دیگر را هم برای شرکت‌هایی که تازه از مجمع آمده و با کاهش قیمت مواجه شده‌اند. یک چهارم آخر هم برای کوتاه مدت و دوره یکماه باید کنار ‌گذاشت.

فارس: از روش‌های سرمایه‌گذاری تکنیکال و بنیادگرا چطور؟ کدامشان را استفاده می‌کنید؟

نادری‌نژاد: هرچند که به طور دائم این روش‌ها را رصد می‌کنم اما اعتقاد چندانی به این نمودارها و تحلیل‌ها با توجه به اقتصاد کشور ندارم. چون نفس یک تحلیل تکنیکی که علمی است در بورس دیگر کشورها جواب می‌دهد اما در بورس ایران این روش برای نوسان 300 درصدی یک سهم آن هم در کمتر از یک ماه نمی‌تواند جوابگو باشد. یعنی اقتصادی است که گاه یک اظهارنظر سیاسی می‌تواند بازار سرمایه را تا 30 درصد متاثر کند، بنابراین باید ارزش ذاتی سهام را با استفاده روش بنیادی مدنظر داشت. ضمن اینکه ممکن است سهامی با تحلیل بنیادی سهام بسیار خوب باشد اما بازار تحت تاثیر جریانات سیاسی قرار داشته باشد.

فارس: با این حجم سرمایه با چند کارگزار کار می‌کنید؟

نادری‌نژاد: با 4 شرکت کارگزاری و از طریق تماس تلفنی مستقیم سفارش‌های خرید و فروش را پیگیری می‌کنم. با پول خودم و خانواده درجه یکم صندوقی را راه‌اندازی کرده‌ایم که توسط چند نفر از خانواده اداره می‌شود. به این نتیجه هم رسیده‌ام که اگر سبدی با 10 میلیون تومان سرمایه تشکیل و درست مدیریت شود، می‌توان حداقل 350 و حداکثر 600 هزار تومان برداشت داشت و ارزش پول را هم حفظ کرد. این را هم بگویم که ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک شاه بیت ابتکار مدیریت جدید بورس است. این صندوقها هر روز با رشد سرمایه‌گذاران و افراد علاقمند مواجه است.

فارس: به شایعات چطور؟ توجه می‌کنید؟

نادری‌نژاد: متاسفانه آفت بازار همین شایعات هستند که دو حالت دارند. یا درست‌اند یا اینکه به هیچ وجه صحت ندارند. اگر شایعه ای درست باشد برای تصمیم‌گیری دیر است چون زودتر از بازار، دارندگان اطلاعات واقعی اقدام به خرید و فروش کرده‌اند. بنابراین اگر بر اساس شایعاتی همه در حال خرید باشند من اقدام به فروش می‌کنم. چون قبل از آن سهم را تحلیل کرده‌ام. یعنی یک سهامدار حرفه‌ای باید برعکس بازار حرکت کند. چون بازار اکثر مواقع تابع احساسات است و اغلب شرکت‌ها با صف‌های خرید و فروش واهی مواجه‌اند.
با این اوصاف انتقادی که هنوز به بورس دارم این است که منافع سهامداران خرد هنوز هم که هنوز است، رعایت نمی‌شود. هنوز بورس برای آن کارگری که مقداری پس‌انداز دارد فکری نکرده است.
در کنار اعتقاد به توانمند بودن مدیریت کنونی بازار سرمایه این انتقاد را هم دارم که بازار باید کنترل و شاخص مهار شود. چون بالا رفتن شاخص بورس همانطور که می‌تواند برای اقتصاد مفید باشد، بسیار هم می‌تواند موجب باعث آسیب‌پذیری شود. مانند ولتاژ برق است که باید کنترل شود.

فارس: اما مدیران بورس که نمی‌توانند شاخص را کنترل کنند و باید اجازه دهند مکانیزم عرضه و تقاضا به طور طبیعی حرکت کند.

نادری‌نژاد: اتفاقا می‌خواهم بگویم که رشد بی‌رویه شاخص در برخی موارد حکایت از دستکاری دارد که می‌تواند عمدی یا سهوی باشد. 80 درصد سهام شرکتها را بدون حباب می‌دانم اما 20 درصد سهام هم داریم که با رشد کاذب و بدون تغییری در سودآوری وضعیت حبابی دارند. کنترل شدن یعنی اینکه مثلا اگر سهمی در یک ماه 30 درصد رشد کرد، نماد معاملاتی‌اش از طرف بورس متوقف شود تا مدیران آن شرکت شفاف‌سازی کنند و گزارش بدهند. بورس باید سهام شرکت‌های مختلف را امتیازبندی کند و شرکت‌هایی که مثلا دارای P/E بالای 60 مرتبه‌ای هستند باید وارد لیست سیاه کند و حتی برای این دسته از شرکت‌ها تبلیغات منفی کند.

فارس: اما فعالان بازار عمدتا وضعیت حبابی یا غیر حبابی شرکت‌ها را می‌دانند. البته نظر شماست و محترم.

نادری‌نژاد: انتقاد دیگر مربوط به سازمان خصوصی‌سازی و در رابطه با عرضه‌های اولیه است. وقتی خصوصی‌سازی‌های دیگر کشورها را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که دولت قیمت سهام را بیمه می‌کند و اقدام به عرضه سهام از طریق تعهدپذیره‌نویسی می‌‌کند. اما در بورس ایران با این نگاه که بازار آزاد است سهام شرکتی مانند بیمه دانا 2 هزار و 610 تومان قیمت می‌خورد که اصلا با اهداف معاملات اسلامی سازگار نیست و به نوعی غش در معامله است. ببینید بازار زمانی درست است که راه‌کارهای عرضه و تقاضای آن هم درست باشد.
انتقاد دیگر هم این است که بورس در مورد توزیع سود شرکت‌ها هیچ نظارتی ندارد. مدیرانی هستند که اعلام می‌کنند 90 تومان سود می‌دهیم می‌آید اما ماه بعد همان 90 تومان را می‌کنند 17 تومان. چگونه می شود که در عرض یکماه سود ‌هر سهم شرکتی 80 درصد افت کند؟چرا چنین مدیرانی توبیخ نمی‌شوند؟ یا اینکه سودی را برای پرداخت تصویب می‌کنند، اما علی‌رغم گذشت 2 سال هنوز هم خبری از توزیع سود نیست.

فارس: حال با توجه به تجربه 9 ساله‌ای که دارید آیا مایل هستید که در دیگر بورس‌ها هم فعالیت کنید؟

نادری‌نژاد: من دیگر بورس‌ها را هم بررسی کرده‌ام اما بورس خودمان را پول‌ساز‌ترین و بهترین بورس دنیا می‌دانم. چون فکر می‌کنم اققصاد ایران پر رونق‌ترین اقتصاد دنیا است و اگر کسی شامه اقتصادی داشته باشد می‌تواند به خوبی از مزایای این اقتصاد استفاده کند. به شخصه 15-14 ایرانی سرمایه‌گذار مقیم کشورهایی چون آمریکا و انگیس را می‌شناسم که در برابر وضعیت نامناسب اقتصاد جهان حاضرند در ایران سرمایه‌گذاری کنند. اگر سازمان بورس با همکاری وزارت امور خارجه برنامه‌ای برای جلب ایرانیان مقیم کشورهایی چون ترکیه و امارات داشته باشد، شاید باورتان نشود که حدود 30 میلیارد دلار را می‌توان به اقتصاد کشور تزریق کرد.

فارس: آیا خود شما موفق به جلب سرمایه ایرانیان مقیم دیگر کشورها شده‌اید؟

نادری‌نژاد: با 16-15 سرمایه گذار ایرانی مقیم دبی مذاکراتی داشته ام که چند نفرشان مقداری سرمایه را وارد بورس کرده‌اند.

فارس: فکر می‌کنید تا چه زمان در بورس فعال باشید؟ آیا تا آخر عمرتان همچنان در این بازار پر افت و خیز و پیچیده حضور خواهید داشت
؟
نادری‌نژاد: واقعیت این است که پدرم بازنشسته بود و هم اکنون چندین خانواده از اقوام با حقوق بازنشستگی هستند که اگر سهام و بورس نبود الان زندگی‌شان فلج بود. به همین علت صرف سود و زیان به این بورس نگاه نمی‌کنم. آرزویم این است که روزی به جایگاهی برسیم که بازار سالمی داشته باشیم. خیلی برایم دردناک است که در مجمع شرکتی مدیرعاملی بگوید در برابر تحقق سود 40 تومانی، 13 ریال سود توزیع می‌کنیم و در برابر این تصمیم سهامداری را ببنیم با رنگ و رخ پریده. اینگونه اتفاقات برایم دردناک‌ترین خاطره بورس است. برای همین دوست دارم قوانینی گذاشته شود که منافع سهامداران خرد را تامین کند. چون سهامدار حرفه‌ای همه راه و چاه‌ها را می‌داند. اصلا یکی از پیشنهاداتی که دارم این است که شرکت بیمه‌ای برای بیمه کردن سهام سرمایه‌گذاران خرد ایجاد شود.
زمانی که وارد کار تدریس کنکور شدم دوست داشتم کتاب فیزیکی بنویسم که هر دانش‌آموزی در هر جای ایران که باشد بتواند با خواندن آن بیش از 90 درصد را بزند. الان هم دوست دارم در آینده کتابی در رابطه با روش‌های علمی خرید و فروش بنویسم تا سرمایه‌گذاران با مطالعه آن کمترین ضرر و بیشترین سود را داشته باشند. دوست دارم یک شرکت مشاوره‌ای داشته باشم تا به همه سرمایه‌گذاران حقیقی مشاوره بدهم. امیدوارم روزی برسد که هر ایرانی یک سهامدار حرفه‌ای باشد تا اقتصاد ما شفاف‌تر از همیشه باشد.

بورس اوراق بهادار 43 ساله کشور در حالی از نبود سهامداران حرفه ای و با دانش رنج می برد که طبق آمارهای غیر رسمی از حدود 3.2 میلیون سهامدار حقیقی و حقوقی ، نزدیک به 700 هزار سهامدار فعال بوده و از این تعداد، سهامدارانی که سالانه حداقل یکبار اقدام به خرید و فروش کنند، شاید کمتر از 100 هزار سهامدار به صورت حرفه‌ای و با استفاده از روش های اصولی در این بازار فعالیت می کنند.
از طرف دیگر در شرایطی برخی سهامداران حقیقی به طور سنتی و گاه از روی دست دیگران به داد و ستد سهام ادامه می دهند که بهروز نادری نژاد یکی از سهامداران حقیقی است که به گفته خودش یکبار هم به تالار حافظ نیامده اما درعوض سهام بیش از 100 شرکت بورسی را در سبد سهام خود جای داده و حتی در مدت فعالیت حرفه ای 9-8 ساله خود موفق به جذب سرمایه های ایرانیان مقیم کشورهای خلیج فارس نیز شده است.
این سهامدار که علاوه بر مدیریت مالی یک شرکت خصوصی مدرس کنکور فیزیک است، بورس و بازار سهام را به مثابه آزمون کنکور می داند که پیش بینی در آن نقش بسزایی دارد. نادری نژاد که به گفته خودش با 100 سهم متفاوت گردش سالانه 15 میلیارد تومانی دارد بر روال گذشته و حال بازار سهام انتقاداتی دارد اما بر این باور است که بورس از زمان مدیریت سال 84 با شرایط بسیاری بهتری اداره می شود.
یکی از آروزهای این سهامدار حقیقی که بورس ایران را پولسازتربن بورس دنیا می داند، نگارش کتابی از روی تجارب و یافته های چند ساله و در اختیار گذاشتن آن برای همه سهامداران است .نادری نژاد امیدوار است با بهبود فرهنگ سهامداری روزی همه یرانیان سهامدار شوند.
این گفت وگوی جالب را در ادامه می خوانید.


ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1389/07/25
بروزرسانی:
1389/07/25
آخرین مشاهده:
1403/10/05

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )