رییس سازمان امور مالیاتی خطاب به طلا فروشان:تبعیض مالیاتی منتفی است

منبع: تاریخ:

1389-07-06

تبعیض مالیاتی منتفی است


دنیای اقتصاد- علی عسکری، رییس سازمان امور مالیاتی در واکنشی جدید به خواسته‌های مالیاتی صنف طلا و جواهر اعلام کرد که تبعیض مالیاتی منتفی است و دولت بر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصر است. همزمان علی لاریجانی، رییس مجلس هم در جمع اتحادیه صادر‌‌کنندگان فرش ایران بر تصمیم قطعی برای عدم‌معافیت مالیاتی تاکید کرد و گفت: ما تصمیم جدی گرفته‌ایم که هیچ صنفی و فردی را از مالیات معاف نکنیم. این سخنان از سوی دو مقام رسمی پس از آن بیان می‌شود که از اول هفته جاری صنف طلافروشان نسبت به اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده اعتراض‌هایی را وارد کرده‌اند و به‌رغم جلساتی که بین روسای مالیاتی و صنف طلافروشان برگزار شده است، هنوز برخی اختلافات باقی مانده است. البته در پی بازتاب رسانه‌ای این تحولات به خصوص در برخی رسانه‌های خارجی، اتحادیه صنف طلا و جواهر بیانیه رسمی صادر و مشکلات موجود را یک مساله صنفی اعلام کرد.
 


رییس کل سازمان امور مالیاتی در نشست روسای اتحادیه های طلا و جواهر:
تبعیض مالیاتی منتفی است
 رییس مجلس: تصمیم جدی گرفته‌ایم هیچ صنف و فردی را از مالیات معاف نکنیم
دنیای اقتصاد – زهرا واعظ: به دنبال بروز اختلافات درباره اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در برخی از صنوف به خصوص صنف طلافروشان، جلساتی که قرار بود برای حل این اختلافات تشکیل شود، روز گذشته بنا به دلایلی لغو شد.
در اولین رخداد، قرارشد طی جلسه مشترکی با حضور وزیر بازرگانی، رییس شورای اصناف و رییس سازمان امور مالیاتی، روند آمادگی و اجرای مرحله چهارم فراخوان قانون مالیات بر ارزش‌افزوده بررسی شود، اما بنا بر اظهارات مسوولان روابط عمومی وزارت بازرگانی، این جلسه به دلایلی برگزار نشد. البته پیش از این نیز رییس اتحادیه طلافروشان از تشکیل کارگروهی 10 نفره از سوی دو طرف برای حل مشکل خبر داده بود که به گفته پناهی، معاون مالیات بر ارزش‌افزوده سازمان امور مالیاتی این جلسه نیز تشکیل نشد. وی دلیل لغو این جلسه را عدم استقبال از سوی طلافروشان برای برگزاری این جلسه عنوان کرد. همچنین پیش از این کشتی آرای، رییس اتحادیه صنف طلافروشان از توافق این صنف با سازمان امور مالیاتی خبر داده بود که بر اساس آن قرار بود که سختگیری در اجرای قانون صورت نگیرد و به جای آن تعامل و آموزش باشد. درحالی‌که دیروز عسکری رییس کل سازمان امور مالیاتی کشورضمن اعلام استقبال گسترده از سوی اکثریت قریب به اتفاق مشمولان مرحله چهارم قانون مالیات بر ارزش‌افزوده، خبرداده است که این قانون همانند سایر قوانین مصوب کشور برای تمامی مشمولان لازم الاجرا بوده و سازمان امورمالیاتی نیز از لحاظ اجرا به هیچ عنوان تبعیض‌آمیز عمل نمی‌کند. در همین حال علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به پیشنهادی مبنی بر معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش گفته است تصمیم جدی گرفته‌ایم هیچ صنف و فردی را از مالیات معاف نکنیم.
توضیحات رییس سازمان مالیاتی
از سوی دیگر سایت رسانه مالیاتی ایران گزارش داد: علی‌عسکری در نشستی که با حضور روسای اتحادیه‌های طلاوجواهر سراسر کشور با هدف بررسی‌ورفع موانع‌ومشکلات اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در این صنف برگزار شد، با اشاره به روند اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده از مهرماه سال 87 تاکنون گفت: اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده به دلیل برخی مسائل و مشکلات به مدت یک‌سال به تعویق افتاد و سازمان امور مالیاتی در این فاصله زمانی، بسترها و زمینه‌های اجرای قانون را به صورت تدریجی فراهم کرد. وی با بیان اینکه طبق ماده 18 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده مقرر شد که سازمان مالیاتی قانون مذکور را به صورت مرحله‌ای به اجرا برساند، تصریح کرد: پس از اتمام سه مرحله از اجرای این قانون، با هماهنگی‌های صورت گرفته با شورای اصناف، 12 گروه به عنوان مشمولین بند(ب) تعیین شدند و از 4 ماه گذشته با اطلاع‌رسانی گسترده و ابلاغ فراخوان آموزشی، زمینه اجرای قانون از ابتدای مهرماه فراهم شد. معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اتحادیه فروشندگان طلاوجواهر یکی از مشمولین مرحله چهارم قانون مالیات بر ارزش‌افزوده محسوب می‌شوند، ادامه داد: اعضای این اتحادیه به لحاظ بالا بودن سطح‌آگاهی و معلومات به جزئیات این قانون واقف بوده و از لحاظ آموزشی در سطح خوبی قرار دارند، با این حال سازمان مالیاتی آمادگی دارد تا در صورت درخواست اتحادیه آموزش‌های تکمیلی را به صورت متسمر ادامه دهد. وی خاطرنشان کرد: ایران از لحاظ مسائل مالیاتی نسبت به سایر کشورها از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست به همین دلیل، باید قوانینی مانند قانون مالیات بر ارزش افزوده بدون تبعیض و بی‌هیچ کم‌وکاستی اجرا شوند تا نظام اقتصادی کشور به وضعیت مطلوب خود دست یابد.
لاریجانی: تصمیم جدی گرفته‌ایم هیچ صنف و فردی را از مالیات معاف نکنیم
در همین حال علی لاریجانی در واکنش به پیشنهادی مبنی بر معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش گفت: ما تصمیم جدی گرفته‌ایم که هیچ صنفی و فردی را از مالیات معاف نکنیم، ولی باز هم این موضوع اگر مشکلی را حل می‌کند قابل بررسی است.
به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در جلسه‌ای با اعضای اتحادیه‌ صادرکنندگان فرش ایران که در محل نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف ایران و در جریان بازدید دو ساعته وی از این نمایشگاه انجام شد، پس از طرح مشکلات اعضای این اتحادیه با تاکید بر بررسی و حل این مشکلات گفت: مشکلاتی همچون عدم اعطای تسهیلات سه‌میلیارد تومانی برای شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی موضوعی است که مایه‌ تعجب است و وزارت بازرگانی باید تمهیدات لازم را در این رابطه بیندیشد. وی با تاکید بر اینکه باید به صنعت فرش کمک کرد، گفت: سطح‌درگیری با صنعت فرش خیلی زیاد است و در این راستا باید به این صنعت کمک‌های لازم را کرد.
وزیر اقتصاد وعده تعدیل ضرایب مالیاتی داد
از سوی دیگر، پاریزی‌ قائم مقام معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز با اشاره به نشستی که روز شنبه با شرکت روسای صنف طلاوجواهرفروشان سراسر کشور با مسوولان وزارت امور اقتصادی و دارایی در خبرگزاری ایرنا برگزار شد، گفت: در این جلسه که حدود 5/4 ساعت طول کشید مسوولان وزارت امور اقتصادی و دارایی خواستار طرح مشکلات فنی و خاص از سوی طلافروشان شدند، اما در تمام این مدت مشکل فنی از سوی آنها اعلام نشد.
به گزارش ایرنا، وی ‌احتمال کاهش میزان مشتریان‌، کم‌شدن سود طلافروشان در مبادلات و نگرانی از عطف به‌ماسبق شدن قانون مالیات بر ارزش‌افزوده را از دغدغه‌ها و نگرانی‌های مطرح شده از سوی صنف طلا و جواهر در این نشست بیان کرد و افزود: هیچ‌کدام از مشکلات اعلامی آنان معضل فنی نیست؛ زیرا مشتریان صنف طلافروش همراه با نوسانات نرخ طلا مواجهند و قانون نیز عطف به ماسبق نمی‌شود. پاریزی تصریح کرد: پس از برگزاری این جلسه حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی به‌منظور افزایش همکاری با اصناف وعده تعدیل ضرایب مالیاتی را که در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی است، به آنها داد و بر اجرای آن تاکید کرد.
عدم استقبال از جلسه مشترک
به‌دنبال اعتراض صنف طلافروشان نسبت به نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش‌افزوده و بستن بازارها از سوی این صنف طی دو روز گذشته، قرارشد طی جلسه مشترکی با حضور وزیر بازرگانی، رییس شورای اصناف و رییس سازمان امور مالیاتی، روند آمادگی و اجرای مرحله چهارم فراخوان قانون مالیات بر ارزش‌افزوده را بررسی کنند. جلسه‌ای که بنا به دلایلی برگزار نشد. البته پیش از این نیز رییس اتحادیه طلا فروشان از تشکیل کارگروهی 10 نفره از سوی دو طرف برای حل مشکل خبر داده بود که به گفته پناهی معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی این جلسه تشکیل نشد. وی درباره کارگروه 10 نفره مورد اشاره رییس اتحادیه صنف‌طلا برای ایجاد هماهنگی به خبرگزاری فارس گفت: قرار شد کارگروهی مرکب از 5- 6 نفر از اصناف طلافروش با کارشناسان سازمان مالیاتی جلسه داشته باشند که از جانب آنها استقبال نشد.

بیانیه اتحادیه‌های طلا و جواهر سراسر کشور

 

اتحادیه‌های طلا و جواهر سراسر کشور درباره حوادث چند روز اخیر بیانیه‌ای صادر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است:
کلیه خبرگزاری‌ها، رسانه‌ها، ارگان‌ها و سازمان‌های عمومی
احتراما همزمان با سپاس فراوان از زحمات همه شما عزیزان زحمتکش در ارائه خدمات خبری و رسانه‌ای به مردم خوب و شریف و مومنمان، بدین‌وسیله مراتب ذیل را به استحضار می‌رساند: مسائل صنفی به طور عام و موضوع مالیات برارزش افزوده به طور خاص که این روزها به مساله محوری برخی از اصناف از جمله صنف طلا و جواهر تبدیل شده است، امری کاملا صنفی و به حسب اعتقاد فعالان و صاحبان کسب و کار مساله‌ای است علمی و فنی که در جای خود مستند و مکتوب ارائه گردیده است. بنابراین از هرگونه اغراض و برداشت‌های سیاسی و جناحی مبری است.
لذا خواهشمند است صراحت این گفتار در اطلاع رسانی و خبررسانی مورد ملاحظه جدی قرار گیرد و در همین راستا تمامی مسوولان اعم از مسوولان منتخب مردمی، ارگان‌ها و اتحادیه‌های صنفی و مسوولان ادارات و سازمان‌های دولتی، نهایت تلاش و مجاهدت خود را مبذول می‌نمایند تا در فهم این مساله علمی و فنی به وحدت و تفاهم مشترک برسند. در همین جا از هرگونه شیطنت‌های حقه‌ای و تبلیغاتی رسانه‌های بیگانه نیز برائت می‌جوییم.
پاینده و جاوید باد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مدیریت رازنامه

مدیریت رازنامه

تاریخ ثبت:
1389/07/07
بروزرسانی:
1389/07/07
آخرین مشاهده:
1403/11/02

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )