دانستنیهای گمرک

نوع: قانون

موضوع:

دانستنیهای گمرکی

منبع تهیه: قانون وگردهمایی های متفرقه
تصویب کننده:
تاریخ انتشار:
تاریخ اعتبار از: 0000-00-00 تا: 0000-00-00
توضیحات: دانستنیهای گمرک ارسال کالا (فریت) (Fright) : باری است که مسافر حداقل 24 ساعت قبل از پرواز و پس از تشریفات گمرک آن را به شرکت حمل و نقل با ارائه بلیط و پاسپورت تحویل و برای آن بارنامه صادرمی‌شود . کالای فریت شده می‌بایستی یک ماه قبل و یا یک ماه بعد از خود مسافر به ایران برسد مشروط بر اینکه فرستنده و گیرنده کالا خود مسافر بوده و در زمانی که در خارج از کشور بوده فریت کرده باشد . شرایط مربوط به ایرانیان مقیم خارج که برای اقامت دائم به کشور وارد می‌شوند و یا کسانی که بیش از یکسال خارج از کشور بوده‌اند ، در صفحات آتی ذکر خواهد شد . برای ترخیص کالای فریت شده بارنامه و ترخیصیه که توسط شرکت حمل و نقل صادر می‌شود ، گذرنامه و همچنین حضور صاحب کالا الزامی است . لوازم خانه و اشیاء شخصی مستعمل ایرانیان با هر نوع گذرنامه (عادی - دانشجویی - خدمت - سیاسی) که مدت اقامت آنان در خارج یکسال تمام و یا بیشتر بوده و ششماه آخر آن متوالی باشد و همچنین لوازم منزل و اشیاء مستعمل اتباع خارجه که برای اقامت به ایران وارد می‌شوند از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف می‌باشد . مشروط براینکه : الف ) لوازم و

دانستنیهای گمرک

ارسال کالا (فریت) (Fright) :

باری است که مسافر حداقل 24 ساعت قبل از پرواز و پس از تشریفات گمرک آن را به شرکت حمل و نقل با ارائه بلیط و پاسپورت تحویل و برای آن بارنامه صادرمی‌شود .

کالای فریت شده می‌بایستی یک ماه قبل و یا یک ماه بعد از خود مسافر به ایران برسد مشروط بر اینکه فرستنده و گیرنده کالا خود مسافر بوده و در زمانی که در خارج از کشور بوده فریت کرده باشد . شرایط مربوط به ایرانیان مقیم خارج که برای اقامت دائم به کشور وارد می‌شوند و یا کسانی که بیش از یکسال خارج از کشور بوده‌اند ، در صفحات آتی ذکر خواهد شد .

برای ترخیص کالای فریت شده بارنامه و ترخیصیه که توسط شرکت حمل و نقل صادر می‌شود ، گذرنامه و همچنین حضور صاحب کالا الزامی است .

لوازم خانه و اشیاء شخصی مستعمل ایرانیان با هر نوع گذرنامه (عادی - دانشجویی - خدمت - سیاسی) که مدت اقامت آنان در خارج یکسال تمام و یا بیشتر بوده و ششماه آخر آن متوالی باشد و همچنین لوازم منزل و اشیاء مستعمل اتباع خارجه که برای اقامت به ایران وارد می‌شوند از پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف می‌باشد . مشروط براینکه :

الف ) لوازم و اشیاء مزبور از کشور محل اقامت مسافر حمل و یکماه قبل تا نه ماه بعد از ورود مسافر به گمرک برسد مگر در موارد قوه قهریه (فورس ماژور) به تشخیص کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی .

ب ) لوازم و اشیاء مزبور با وضع و شئون اجتماعی مسافر متناسب بوده و جنبه تجاری نداشته باشد .

ج ) ظرف مدت 5 سال قبل از آن از چنین معافیتی استفاده نکرده باشد .

تبصره 1 : این قانون شامل ایرانیان مقیم خارج که برای اقامت دائم به ایران بازمی‌گردندنیزمی‌شود.

تبصره 2 : کارمندان دولت که برای انجام ماموریت یکساله یا بیشتر به خارج اعزام می‌شوند در صورتیکه قبل از پایان ماموریت و توقف یکساله از خارج احضار شوند مشمول شرط مدت یکسال توقف مذکور در این بند نخواهد بود .

منظور از اشیاء و لوازم شخصی مذکور در این قانون ، اشیائی است که عرفا فقط مورد استفاده صاحب آن قرارگیرد و منظور از لوازم منزل لوازمی است که عرفا مورد استفاده صاحب آن اشیاء هنگام اقامت در یک محل باشد .

مسافر لوازم منزل مستعمل مشمول بند 6 ماده 37 قانون امور گمرکی را می‌تواند از هر نوع یکدستگاه با معافیت ترخیص نماید ، در صورتیکه دو دستگاه داشته باشد برای یک دستگاه مازاد در صورت داشتن شرایط ترخیص طبق رویه جاری با پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی بمیزان دو برابر و عوارض مربوطه ترخیص نماید . (مثل یخچال و فریزر و تلویزیون و )

ایرانیان مقیم خارج که به کشور باز می‌گردند با داشتن شرایط اقامت یکسال و یا بیشتر که ششماه آخر آن متوالی باشد می‌توانند آلات و ابزاردستی مربوط به کار یا حرفه خود را که در مدت اقامت در خارج از آن استفاده می‌نموده همراه داشته باشد (این بند شامل حال اتباع خارجه که برای اقامت یا کار به ایران وارد می‌شوند نیز میشود) .

مسافران خارجی و سیاحان یا ایرانیان مقیم خارج از کشور که با خودروی شخصی وارد کشور می‌شوند هرگاه برای خودرو مزبور جواز عبور (کارنه دوپاساژیا تریپتیک) از کانونهای‌جهانگردی کشورهای ملحق به قرارداد ورود موقت وسایط نقلیه شخصی در دست داشته باشند و به گمرک ورودی ارائه دهند می‌توانند تا سه ماه با توجه به اعتبار جواز عبور بدون التزام به تسلیم اظهارنامه یا تادیه وجه‌الضمانی به گمرک از وسیله نقلیه خود در کشور استفاده کنند ، و یا در مدت مزبور چندین بار با وسیله خود از راههای مجاز وارد و خارج شوند . اداره گمرک می‌تواند به درخواست متقاضی در صورت داشتن عذر موجه مدت استفاده از وسیله نقلیه در داخل کشور را حداکثر تا پایان مدت اعتبار جواز تمدید کند .

تبصره 1 : استفاده از مزایای این ماده موکول به این است که جواز عبور دارای سه شرط باشد :

1 - جواز مزبور برای ورود وسیله نقلیه به ایران دارای اعتبار باشد .

2 - مندرجات و اوصاف مذکور در جواز عبور با مشخصات وسیله نقلیه وارده مطابق باشد .

3 - در هیچیک از قسمتهای مختلف جواز مزبور آثار قلم خوردگی یا حک یا اصلاح وجود نداشته باشد مگر این که کانون صادر کننده جواز ، اصلاحی را که بعمل آمده ، با مهر و امضای خود گواهی کرده باشد .

تبصره  : ایرانیان مقیم خارج از کشور به شرطی می‌توانند از مقررات این ماده استفاده کند که قبل از ورود به ایران لااقل ششماه متوالی یا بیشتر در خارج اقامت داشته باشند .

مسافران وارده از مناطق آزاد تجاری هم مثل سایر مسافرین ورودی از کشورهای خارج می‌توانند تا مبلغ 160 دلار کالا وارد نمایند .

مسافران مناطق مذکورباارائه بلیط و کارت شناسایی معتبر می‌توانند طبق مقررات کالای همراه خود را ترخیص نمایند و با ارائه کارت مناطق آزاد فقط برای  یکباردرسال می‌توان ازمعافیت مسافری استفاده نمود .

اضافه بودن از حد سقف ارزش مقرر قانونی ، جنبه تجاری داشتن کالا و یا به دلایل دیگر ، نظیر ممنوعیت ورود و یا تکرار آن به حدی که از جنبه مسافری خارج و به صورت یک روند تجاری درآمده باشد که در این مورد کالا باید از کشور خارج گردد . این عمل را مرجوع نمودن کالا می‌نامند و گمرک با تنظیم صورت مجلس مرجوعی و ابلاغ به صاحب کالا در مهلت مقرر (چهارماه در گمرکات زمینی و دو ماه در گمرکات هوایی) توسط ذینفع باید از کشور خارج گردد .

مسافرینی که در یکسال بیش از یکبار مسافرت می‌نمایند هرگاه در مسافرتهای بعدی کالای غیرمجاز از همان نوعی که در سفر یا سفرهای قبلی همراه‌آورده و براساس مفاد این ماده مرجوع کرده باشند ، مجددا وارد و به گمرک اظهار نمایند کالای مزبور دیگر قابل ترخیص و یا اعاده نبوده و باید بلافاصله نسبت به ضبط آن اقدام شود .(تبصره ذیل ماده 55 آ.ا.ق.ا.گ)

هرگاه از سوی صاحب کالا ، کالای مرجوعی و یا کالای وارده در مهلت معینی که قانون تعیین نموده (گمرکات هوایی دو ماه و برای سایر گمرکات 4 ماه) جهت اعاده به خارج و یا ترخیص اظهارنشود کالا متروکه می‌شود و پس از مهلت مقرر در اختیار سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی قرار می‌گیرد .

کالای متروکه پس از تنظیم اظهارنامه متروکه و ارزیابی و ارزش گذاری و تعیین حقوق گمرکی وسود بازرگانی و عوارض و هزینه‌های متعلقه عینا تحویل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی میگردد و گمرک در آن حق هیچگونه دخل و تصرفی را ندارد .

مسئولیت خسارت وارده به کالا و فقدان آن قبل از ورود به عهده شرکت حمل و نقل می‌باشد . شرکت حمل و نقل می‌بایستی کالا را صحیح و سالم تحویل صاحب کالا و یا انبار نماید و گمرک هیچگونه مسئولیتی در موارد فوق ندارد .(بعنوان مثال درگمرک امانات پستی شرکت پست مسئولیت حفظ و نگهداری کالا را دارد.)

 



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

مصطفی عبدی

مصطفی عبدی

تاریخ ثبت:
1396/03/16
بروزرسانی:
1396/03/21
آخرین مشاهده:
1403/11/02
پرسش از مشاور

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )