-
آنها معتقدند که از حل و فصل مسایلشان عاجز هستند و نمی توانند ضعف و شکست و حقارت و ترس و تردید را از خود دور کنند
-
آنها اعتقاد دارند که دست به هر کاری بزنند شکست خواهند خورد، در مدرسه حرف معلّم را درک نمی کنند، از قبول مسئولیت دور می کنند، در دوست یابی ناموفق هستند
-
دربارة خودشان کمتر حرف می زنند. آنها چون خود را بی ارزش می بینند وقتی کسی می خواهد با آنها گفتگو کنند آنها را گیج و سردر گم می کند و فکر می کنند حرفهایشان ارزش شنیدن را ندارد، خود را گناهکار می دانند و اغلب می ترسند که از طرف دیگران محکوم و سرزنش شوند.
-
این بچّه ها در هیچ کاری داوطلب نمی شوند. از ترس اینکه در کاری دچار اشتباه شوند و مورد استهزاء قرار بگیرند در بازی و انجام کارهای گروهی شرکت نمی کنند
-
این بچّه ها انزوا در پیش می گیرند و از حضور در جمع خودداری می کنند
-
این بچّه ها برای مدّت زیاد نمی توانند حواسشان را متمرکز کنند
-
بعضی بچّه های افسرده فکر می کنند که دچار انواع بیماری ها و مصونیّت ها هستند
-
بچّه افسرده نمی خواهد خودش باشد و اغلب آرزو می کند که ای کاش فردی دیگر بود. او دربارة وضعیت خانواده دروغ می گوید، حسادت بسیار دارد او به همسالان خود حسادت می کند و به آنها غبطه می خورد حسادت از (15-12) سالگی می توانند درد و رنج زیادی به بچه های افسرده تحمیل کند.
-
به بچّه کمک کنید که بتواند اهداف واقع بینانه ای که متناسب با اهدافش است را انتخاب کند. اهدافی که به راحتی دست یافتنی هستند به بچّه کمک می کند با موانع دست و پنجه نرم کند و استعدادهایش را نشان دهد. به جای اینکه فرزندتان را تشویق کنید رئیس جمهور یا فرد بلند آوازه ای شود خواستارش را همین امروز و حالا کشف کنید البته می توانیم تشویقش کنیم که دربارة چگونگی بهبود وضعیّت زندگیش اظهار نظر کند.
-
به او در رسیدن اهدافش یاری برسانید: ← بچّه های افسرده در اوّلین قدمها برای ترمیم و تقویت اعتماد به نفس محتاج حمایت های خاص عاطفی ما هستند ما باید محیط آرامی را برای بچّه مان تدارک ببینیم.
-
پس از هر شکست، به بچّه اجازه بدهید که آن را بپذیرد و دربارة علت آن گفتگو کنید و با یکدیگر راههای غلبه بر این موانع را جستجو کنید.
-
به او نشان دهید که می تواند بدون حسادت موفقیّت های دیگران را تحسین کند.
-
برای آگاهی از کمبودها و عقده های مدفون در ژرفای ذهن بچّه به او نشان دهید که قصد دارید به دنیای روحی اش وارد شوید و او را به خوبی بشناسید، سعی کنید احساسات و هیجاناتش را کشف کنید.
-
چون ذهن بچّه افسرده به راحتی با حرف شاد نمی شود حتماً از مشاوران روانی و روان شناسان مجرّب در کنار اقدامات دیگر بهره ببرید.