اشتباهات متداول در فروشندگی و راه های اجتناب از آن

منبع: http://parsiantabligh.ir تاریخ انتشار: 1393-03-22
نویسنده: مترجم: محمدرضا سمیعی
چکیده:

اشتباهات متداول در فروشندگی و راه های اجتناب از آن در این مقاله 25 اشتباه در فروشندگی و راه های اجتناب از آن را بررسی می نمایم. رقابت در بازرگانی بیرحمانه است. اگر سه یا چهار معامله بازرگانی مهم را ببازید، ممکن است از دور خارج شوید و اگر سه یاشتباهات ا چهار مورد تجاری را ببرید، جزء برترین‌ها و سلطانهای رشته کاری خود خواهید شد. توصیه‌های که برای رفع رایج‌ترین در امر بازاریابی در این بخش بیان شده است به شما کمک می‌کند که چکونه به بازاریابی و فروش خود بیفزایید. اشتباه اول: نپرداختن با تمام وجود به کار : با تمام وجود به کار بپردازید. برای هر لحظه فعالیت بازاریابی خود هدفی را تعیین کنید و به خاطر رسید به آن هدف، بی‌درنگ از امکانات موجود و در دسترس استفاده کامل کنید و افکار خود را به عمل درآورید.


اشتباهات متداول در فروشندگی و راه های اجتناب از آن
در این مقاله 25 اشتباه در فروشندگی و راه های اجتناب از آن را بررسی می نمایم.
رقابت در بازرگانی بیرحمانه است. اگر سه یا چهار معامله بازرگانی مهم را ببازید، ممکن است از دور خارج شوید و اگر سه یاشتباهات ا چهار مورد تجاری را ببرید، جزء برترین‌ها و سلطانهای رشته کاری خود خواهید شد. توصیه‌های که برای رفع رایج‌ترین در امر بازاریابی در این بخش بیان شده است به شما کمک می‌کند که چکونه به بازاریابی و فروش خود بیفزایید.
اشتباه اول: نپرداختن با تمام وجود به کار : با تمام وجود به کار بپردازید. برای هر لحظه فعالیت بازاریابی خود هدفی را تعیین کنید و به خاطر رسید به آن هدف، بی‌درنگ از امکانات موجود و در دسترس استفاده کامل کنید و افکار خود را به عمل درآورید.
اشتباه دوم: گوش ندادن به حرفهای مشتری: با دقت به حرفهای مشتری گوش فرا دهید. هرگز حرفهای مشتری را قطع نکنید. بگذارید حرفش را بزند. در گفته‌های مشتری دنبال نکات مهم بگردید تا بتوانید به مشکلاتش پی ببرید. در سخنان خود و حتی حرکات سر و دست به هنگام حرف زدن این نکته را به مشتری بفهمانید که «برای کمک به او و حل مشکلش حاضر و آماده‌اید».
اشتباه سوم: درک نکردن احساس مشتری : در درک احساس مشتری کوشا باشید. سعی کنید خود را جای مشتری بگذارید. توقعتان این نباشد که مشتری موظف است تمام وقت خود را به شما اختصاص دهد. برای وقت مشتری خود اهمیت زیادی قائل باشید و در رفتار و گفتار خود این را به او تفهیم کنید.
اشتباه چهارم: مشتری را دشمن انگاشتن : مشتری را دشمن خود فرض نکنید. از قدمهای مهم در امر فروشندگی و بازاریابی این است که به خود بقبولانید از طریق همکاری و معاضدت با مشتری خود را در کسب منابع برای او دخیل بدانید تا بتوانید چیزی از آن منافع را توقع داشته باشید. در کار فروش از افکار مقابله‌جویانه و تحمیل کردن بپرهیزید.
اشتباه پنجم: حواس پرتی: حواستان را جمع کارتان کنید. عجله و سراسیمگی در گفتگو با مشتری از ضعف‌های شما در برابر مشتری است و می‌تواند عملکرد شما ار متزلزل کند. همیشه با تسلط کامل عمل کنید و توجه داشته باشید که دریافت پاسخ منفی نظم فکری شما را به هم نزند و باعث دگرگونی در گفتار و کردار شما نشود. اگر با تسلط کامل و حربه شناخت مشتری قدم به میدان بگذارید به آسانی می‌توانید در مقابل مشتری مانور بدهید.
اشتباه ششم: یادداشت نکردن حرفها: بخاطر احتراز از فراموشکار ی و از خاطر بردن مکالمات خود با مشتری سعی کنید از نکات فرار و مطالبی که احتمال فراموش شدن آنها وجود دارد یادداشت تهیه کنید. یادداشت‌برداری از حرفهای مشتری نه تنها این امکان را به خود می‌دهید که پاسخ مناسب برای آنها پیدا کنید بلکه غیرمستقیم به او نشان می‌دهید که با رغبت کامل به حرفهایش گوش می‌دهید. چنین شیوه‌ای بر مشتری شما تأثیر مطلوب خواهد داشت.
اشتباه هفتم: قطع ارتباط با مشتری: سعی کنید پس از انجام معامله نیز ارتباط خود را با مشتری حفظ کنید. آشنایی و ارتباط با کسانی که می‌توانند به نحوی در کار بازاریابی شما دخیل باشند. هرگز نباید کم اهمیت تلقی شود. می‌توانید حتی پس از یک معامله و دریافت فقط یک سفارش، با ارسال پیامهای قدردانی، تبریکات به موقع و در مناسبتهای مختلف باب ارتباط را مفتوح نگاهدارید. این مسأله خیلی مهم است که مشتری متقاعد شود که شما پس از انجام کار هنوز او را فراموش نکرده‌اید. شاید همین شخص بار دیگر سفارش خرید به شما بدهد یا افراد دیگر را به شما معرفی کند و سراغ شما بفرستد. حفظ ارتباط با مشتری از طریق تلفن، فرستادن بروشور و کاتالوگهای جدید، ارسال تبریک و پیامهای تشکر و قدردانی نشاندهنده روحیه قدرشناسی شما است.
اشتباه هشتم: حفظ نکردن ارتباط با مشتریهای قدیمی: در حفظ ارتباط با مشتری قدیمی که با خصوصیات و ویژگی‌های او آشنا شده‌اید کوشا باشید. کالا یا خدمات شما تا ابد کارآمدی ندارد و امکان دارد مشتری بار دیگر به همان کالا یا خدمات نیاز داشته باشد. اگر ارتباط خود را با او قطع کرده باشید از نیازش بی‌خبر می‌مانید و یک مشتری را از دست خواهید داد.
اشتباه نهم: نداشتن برنامه روزانه: برای هر روز خود برنامه‌ای تنظیم کنید. هر روز کاری را براساس برنامه‌ای که از قبل برای آن تنظیم کرده‌اید، آغاز کنید. چون برنامه تنظیم شده باعث می‌شود کار و فعالیتی را از قلم نیندازید. سعی شما باید این باشد که برنامه تنظیم شده را در موقع تعیین شده به اجرا در آورید.
اشتباه دهم: بی‌توجهی به سر و وضع خود: با ظاهری آراسته در جلسات و ملاقاتها حضور پیدا کنید. هنگام روبه‌رو شدن با مشتری به این خاطر که بتوانید تصویری حرفه‌ای دقیق و مرتب در ذهن او ایجاد کنید، به آراستگی ظاهر و سر و وضع خود اهمیت بسیار بدهید.
اشتباه یازدهم: منظم و مرتب نبودن لوازم کار: دقت کنید که وسائل و لوازم داخل کیف شما مرتب و منظم باشد. قبل از ملاقات با مشتری اطمینان حاصل کنید که داخل کیف شما و یا لوازمی که قصد ارائه آنها را به مشتری دارید. مرتب و منظم است. این کار تأثیری مثبت بر مشتری می‌گذارد.
اشتباه دوازدهم: نسنجیدن کالا و خدمات از دید مشتری: سنجش و ارزش‌گذاری کالا و خدمات باید از دید مشتری صورت بگیرد. ارزش، فایده و مزایای کالا یا خدمات را از دید مشتری محک بزنید و به این نتیجه برسید که مزایای برشمرده شده چه اهمیتی برای مشتری دارد.
اشتباه سیزدهم: ارزش قائل نبودن برای کار خود: به حرفه و شغل خود افتخار کنید و برای آن اهمیت قائل باشید. به کالا، خدمات و محل کار اهمیت بدهید و آن را برای خود مهم و با ارزش بدانید و در گفتگو با دیگران با لحن افتخارآمیز از آنها سخن به میان آورید.
اشتباه چهاردهم: مجبور کردن مشتری به خرید و سفارش: سعی کنید به مشتری آگاهی بدهید نه آنکه با نیرنگ و اجبار از او سفارش بگیرید. کالا و خدمات مورد فروش خود را براساس خصوصیات و فواید آنها برای مشتری تبلیغ کنید. اما در مجبور کردن او به خرید و سفارش دادن سعی نکنید.
اشتباه پانزدهم: کودن فرض کردن مشتری: در ارتقاء سطح آگاهی مشتری نسبت به کالا و خدمات خود بکوشید. برای یافتن مشکل در کنار مشتری قرار بگیرید. اما از کودن و ناآگاه فرض کردن او بپرهیزید. چون این‌گونه تصورات باعث می‌شود که توضیحات شما قانع‌کننده نباشد.
اشتباه شانزدهم: در جریان اطلاعات قرار نداشتن: همیشه در جریان آخرین اطلاعات در زمینه کاری خود باشید. هرگز تصور نکنید که کالا یا خدمات بعد از فروش شما را از داشتن اطلاعات بی‌نیاز می‌کند. همیشه دارای جدیدترین اطلاعات مربوط به کار خود باشید.
اشتباه هفدهم: شتابزدگی در فروش: برای دریافت سفارش از مشتری دستپاچه نباشد. شتابزدگی شما در کار فروش کالا و خدمات و دریافت سفارش باعث شک و تردید مشتری می‌شود.
اشتباه هیجدهم: استفاده نکردن از شاهد زنده: اشاره و تأکید بر موفقیتهای گذشته به مشتری شما اطمینان‌خاطر می‌دهد. مشتری موفقیتهای گذشته را حمل بر مرغوبیت کالا و اهمیت خدمات شما می‌کند. پس باید بکوشید تا موفقیتهای گذشته خود را به عنوان تبلیغی موثر به کار ببرید.
اشتباه نوزدهم: برخورد تملق‌آمیز: برخورد تملق‌آمیز و حقارت‌آمیز مشتری را از شما بیزار می‌‌کند. درهنگام بازاریابی سعی کنید که مهارتها و دانش خود را به کار بگیرید و با مشتری مانند یک شریک تجارتی برخورد کنید نه یک ارباب و سرور.
اشتباه بیستم: فریفته طرحهای بزرگ شدن: فریب طرحها و پروژه‌های بزرگ را نخورید. در حد مقدورات خود حرکت کنید و این را بدانید که طرحهای بزرگ در صورتی می‌تواند سودهای بزرگ داشته باشد که شما از دانش و امکانات کافی برای اجرای آنها برخوردار باشید.
اشتباه بیست ویکم: ناامیدی از جواب رد شنیدن: به هنگام جواب رد شنیدن از سوی مشتری با اعتماد به نقس عمل کنید. پاسخ رد شنیدن از مشتری نباید شما را متزلزل کند. باید در چنین وضعیتی با اعتماد به نفس و انعطاف‌پذیری عمل کنید. یادتان باشد که هر پاسخ «نه» می‌تواند آغاز تلاش برای کسب پاسخ «آری» باشد.
اشتباه بیست و دوم: احساس مسؤولیت نکردن در قبال کار: با احساس مسؤولیت کامل کار خود را پی‌گیری کنید. در صورتی که در امر بازاریابی و فروش موفق نشدید، از خود بپرسید در کجا اشتباه کرده‌اید و چرا این اشتباه اتفاق افتاده است. مسؤولیت شما در این صورت بیشتر خواهد بود.
اشتباه بیست و سوم: اهمیت ندادن به مشتری: در هیچ شرایطی مشتری را دست کم نگیرید. مشتری را به دلیل کم اهیمت بودن حجم معامله بی‌اهمیت تلقی نکنید. هیچ سفارشی کوچک و کم اهمیت نیست.
اشتباه بیست و چهارم: منفی باف بودن: با دید منفی و ناامیدانه پا به میدان نگذارید. با دید مثبت به جنگ مشکلات و موانع بروید. اجازه ندهید روحیه بدبینی بر شما و فعالیت‌هایتان تأثیر بگذارد. بجای شکایت از اوضاع می‌توانید با اندکی خوشبینی با مشکلات مبارزه کنید و پیروز شوید.
اشتباه بیست و پنچم: نداشتن روحیه رقابت: تقویت روحیه رقابت و خطر کردن گام برداشتن در طریق پیروزی است. بازاریابها بیشترین سعی خود را دریافت سفارشهای مطمئن به کار می‌برند و به عایدی مطمئنی که از این راه نصیبشان می‌‌شود، راضی هستند. حال آنکه اگر به هیجان رقابت کردن واقف شوند در می‌یایند عامل دیگری غیر از درآمد در کار وجود دارد که می‌تواند آنها را ارضاء کند. رقابت و خطر کردن (در صورتی که آگاهی کافی داشته باشید) راه میانبر به سوی موفقیت است.
 



ارسال محتوا به دوستان نظرات خود را در رازنامه ثبت کنید                به اشتراک گذاری محتوا در فیسبوک به اشتراک گذاری محتوا در گوگل پلاس به اشتراک گذاری محتوا در لینکدین به اشتراک گذاری محتوا در توی تر

مشخصات ثبت اطلاعات

mohammadreza

mohammadreza

تاریخ ثبت:
1393/03/22
بروزرسانی:
1393/03/23
آخرین مشاهده:
1403/02/04
ارسال پیام شخصی

نظرات و پیشنهادات


دریافت آخرین اطلاعات رازنامه
با ثبت پست الکترونیکی خود و یا دوستان خود همیشه از آخرین اطلاعات سایت آگاه شوید.

دریافت آخرین اطلاعات رازنامه

پرسش ها و پاسخ ها

    با عرض سلام و خسته نباشید در صورتی شرکتی به عنوان اسپانسر با ما مشغول فعالیت باشد از نظر اداره مالیاتی پول های واریزی از طرف اسپانسر به چه صورت شناسایی میشود ؟ آیا معاف از مالیات است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    باسلام من کاردان دامپزشکم باشراکت مرغداری خریدیم مرغدار نمونه کشور شدم سرم کلاه گذاشتن مرغداری رو فروختن .میخوام کار شروع کنم نمیدونم چیکار باید بکنم.از مردم فراری شدم میترسم با هر کس کار کنم سرم کلاه

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام،وقت بخیر زمانی که لیست تعدیل حقوق تهیه می گردد و حقوق و عیدی از مالیات معاف می گردند در سیستم حسابداری چطور باید مالیات حقوق را کسر کرد متشکرم

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام وقت بخیر من دوتا حساب دارم به نام پیش دریافت عوارض و ارزش فزوده و پیش پرداخت عوارض و ارزش افزود موقع پرداخت ارزش افزوده و عوارض چطوری سند بزنم و این که چرا تفاوت ارزش افزوده خرید من و ارزش ا

    مانوئیل یوحنائی
    مانوئیل یوحنائی ( حسابداری مالی و مالیاتی -حسابداری صنعتی - حسابرسی - حسابرسی داخلی  )

    سلام ، وقت بخیر نحوه سند زدن پرداختی بیمه تامین اجتماعی به چه صورته ؟ بدون این که تو لیست حقوق و دستمزد بیام ه صورت جداگانه چطوری ثبت بزنم؟

    احمد نورمحمدی
    احمد نورمحمدی  ( راهبری سیستم های حسابداری - مالیاتی مشاور مالی مالیاتی شرکت های دانش بنیان )

    سلام به مشاور محترم من تازه دیپلم در رشته حسابداری گرفته ام نمی دانم به تحصیل در دانشگاه ادامه دهم یا خیر ؟ با توجه به اینکه بیکاری در مقطع دانش آموختگان عال زیاد است چه کنم ؟ لطفا" رهنمایی بفرمائید

    عیسی ذوقی
    عیسی ذوقی ( مشاور بازرگانی، مالی ومالیاتی  )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت جنابعالی چنانچه پروانه بهره برداری کارگاه یا کارخانه ای که در شهرک صنعتی به نام فرد باشد ولی همین شخص مدیرعامل شرکتی باشد که در همان کارگاه مشغول تولید است و برای آن شرکت دفاتر قانونی تهی

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    سلام و وقت بخیر برای استارت آپ ها و کسب و کارهای الکترونیک آیا معافیت مالیاتی وجود دارد؟ در صورت تایید، نحوه استفاده از معافیت چگونه است؟

    علیرضا سربی Alirezasorbi
    علیرضا سربی Alirezasorbi  ( حسابداری ، حسابرسی ، قوانین پایانه ها و سامانه مودیان ، کار ، تامین اجتماعی ، مالیات ها ، تجارت و حسابداری بهای تمام شده )

    با سلام خدمت استاد محترم برای آموزش کارکنان در دوره آموزشی اکسل در حسابداری میخواستم ببینم چطوری باید با شما هماهنگی کنیم. با تشکر

    مهدی مقدسی
    مهدی مقدسی ( مشاوره مالی ،حسابداری و حسابرسی مالی و مالیاتی ،قانون مالیات های مستقیم. اکسل .قوانین بازار سرمایه، )