نحوه واریز عوارض مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال 1390
-
قابل توجه مؤدیان محترم مالیاتی مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده:نحوه واریز عوارض مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال
نحوه واریز عوارض مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال 1390
در راستای اجرای قانون برنامه پنج ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران مقتضی است از ابتدای سال 1390 کلیه مودیان محترم مشمول مالیات بر ارزش افزوده در هنگام واریز عوارض مالیات بر ازش افزوده موارد ذیل را مورد توجه قرار دهند.
- عوارض موضوع بند "الف" ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزود
-
ض مالیات بر ازش افزوده موارد ذیل را مورد توجه قرار دهند.
- عوارض موضوع بند "الف" ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده اعم از داخل و خارج حریم از ابتدای سال 1390 به حساب عوارض ارزش افزوده داخل حریم واریز شود.
- عوارض آلایندگی موضوع تبصره "1" ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده اعم از داخل و خارج حریم از ابتدای سال 1390 به حساب عوارض آلایندگی داخل حریم واریز شود.
روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور
منبع:
سایت ارزش افزوده
تاریخ:
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) بندی از لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را به تصویب رساندند که براساس آن بساز و بفروش ها هم مشمول پرداخت مالیات میشوند.
-
1392-12-18
«بسازو بفروشها» مشمول مالیات میشوند
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (یکشنبه) و در جریان رسیدگی به لایحهی اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مصوب کردند درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر گونه ساختمان حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد خواهد بود.
به موجب تبصره ۱ این بند اولین نقل و انتقال ساختمانهای مذکور علاوه بر مالیات نقل و انتقال قطعی
-
ان مجلس در مصوبهی دیگری مقرر کردند در مواردی که نقل و انتقال املاک حسب مورد مشمول مالیات بر نقل و انتقال و مالیات ساخت و ساز باشد ،وجه دیگری بابت مالیات بر درآمد نقل و انتقال مزبور منظور نخواهد شد.
بند ۱۴ لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در خصوص تعیین ارزش معاملاتی املاک برای دریافت مالیات نیز با ۱۶۸ رای موافق، ۶ رای مخالف و ۱۵ رای ممتنع از مجموع ۲۲۲ نماینده حاضر به کمیسیون اقتصادی برای بررسی بیشتر ارجاع شد.
قابل توجه همکاران گرامی و اعضا محترم سازمان امور مالیاتی
-
های تولیدی فناوری اطلاعات
تصویب نامه هیات وزیران در خصوص معافیت مالیات بر درآمد واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات
به اطلاع می رساند پیرو طرح مکرر موضوع و پیگیری های متعدد در خصوص توقف و اخلال ایجاد شده در ارتباط با ماده 132 قانون مالیات های مستقیم - مصوب سال 1380 - با موضوع معافیت شرکت های دارای پروانه تولید فناوری اطلاعات ( با احتساب فعالان در شهرهای بالای سیصد هزار نفر جمعیت ) خوشبختانه در جلسه مورخ مورخ 10 مهرماه 1390 کمیسیون لوایح و با اقدام حمایتس وزارت صنعت، معدن
-
یت ماده 5 تصویب نامه شماره 312767/ت 37550 ک مورخ 1376/12/27 تصویب نمودند :
یا توجه به اینکه ماده 66 الحاقی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب سال 1384 - به صراحت صرفا استثنای مذکور در تبصره 2 ماده 132 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم - مصوب سال 1380 - را لغو نموده است. لذا استثنای الحاقی به تبصره 2 ماده 132 قانون یادشده مندرج در ماده 6 قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور - مصوب سال 1382 - کماکان قابل اجراست و واحدهای تولیدی فناوری اطل
-
اده 6 قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل نوسازی صنایع کشور - مصوب سال 1382 - کماکان قابل اجراست و واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات که در محدوده شهرهای تهران، اصفهان و مراکز استان ها و شهرهای بالای سیصد هزار نفر جمعیت باشند نیز مطابق ماده 132 اصلاحی قانون مالیات های مستقیم مشمول معافیت از مالیات بر درآمد می باشند
این تصویب نامه در تاریخ 1390/10/5 به تایید مقام محترم ریاست جمهوری رسیده است.
محمدرضا رحیمی
معاون اول رئیس جمهور
منبع:
روابط عمومی
ماده ۲۲- مؤدیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون ویا در صورت تخلف از مقررات این قانون، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق وجریمه تأخیر، مشمول جریمه ای به شرح زیر خواهند بود:
۱- عدم ثبت نام مؤدیان در مهلت مقرر معادل هفتاد وپنج درصد (۷۵%) مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نامه یا شناسایی حسب مورد.
۲- عدم صدور صورتحساب معادل یک برابر مالیات متعلق.
۳- عدم درج صحیح قیمت در صورتحساب معادل یک برابر مابه التفاوت مالیات متعلق.
۴- عدم درج وتکمیل اطلاعات صورتحساب طبق نمونه اعلام شده معادل بیست وپنج درصد (۲۵%) مالیات متعلق.
۵- عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد حسب مورد، معادل پنجاه درصد (۵۰%) مالیات متعلق.
۶- عدم ارائه دفاتر یا اسناد ومدارک حسب مورد معادل بیست وپنج درصد (۲۵%) مالیات متعلق.
ماده ۲۳- تأخیر در پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون در مواعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای به میزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده ومدت تأخیر خواهد بود.
بخشنامه ۷۸۲۱م ۸۹/۵/۲(مأخذومحاسبه جرائم مالیاتی قانون مالیات برارزش افزوده)
-
تاریخ:
1393-10-15
ماده ۲۲- مؤدیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون ویا در صورت تخلف از مقررات این قانون، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق وجریمه تأخیر، مشمول جریمه ای به شرح زیر خواهند بود:
۱- عدم ثبت نام مؤدیان در مهلت مقرر معادل هفتاد وپنج درصد (۷۵%) مالیات متعلق تا تاریخ ثبت نامه یا شناسایی حسب مورد.
۲- ع
-
تعلق.
۵- عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبت نام یا شناسایی به بعد حسب مورد، معادل پنجاه درصد (۵۰%) مالیات متعلق.
۶- عدم ارائه دفاتر یا اسناد ومدارک حسب مورد معادل بیست وپنج درصد (۲۵%) مالیات متعلق.
ماده ۲۳- تأخیر در پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون در مواعد مقرر، موجب تعلق جریمه ای به میزان دو درصد (۲%) در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده ومدت تأخیر خواهد بود.
بخشنامه ۷۸۲۱م ۸۹/۵/۲(مأخذومحاسبه جرائم مالیاتی قانون مالیات برارزش افزوده)
- طبقه بندی اطلاعات
در قانون مالیات های مستقیم بعضی از نهادهایی که تحت نظر مقام معظم رهبری فعالیت می کنند از مالیات عملکرد معاف هستند
-
آقا دستور دادند:مخالفت رهبری با معافیت مالیاتی چند نهاد
مخالفت رهبری با معافیت مالیاتی چند نهاد
در قانون مالیات های مستقیم بعضی از نهادهایی که تحت نظر مقام معظم رهبری فعالیت می کنند از مالیات عملکرد معاف هستند اما دفتر مقام معظم رهبری در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده حتی شرکت های زیرمجموعه آستان مقدس امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) را از قانون مالیات بر ارزش افزوده معاف نکردند و در آنجا هم ما از ایشان کسب نظر کردیم که فرمودند همه نهادهای اقتصادی که زی
-
تحت نظر خود از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خبر داد و گفت: معظم له تاکید دارند که همه نهادهای اقتصادی مشمول قانون هستند و باید مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند.
دکتر علی عسگری در گفت وگو با خبرگزاری فارس با بیان این مطلب افزود: در قانون مالیات های مستقیم بعضی از نهادهایی که تحت نظر مقام معظم رهبری فعالیت می کنند از مالیات عملکرد معاف هستند اما دفتر مقام معظم رهبری در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده حتی شرکت های زیرمجموعه آستان مقدس امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) را از قانون مالیات بر ارزش افزود
-
صوص قانون مالیات بر ارزش افزوده حتی شرکت های زیرمجموعه آستان مقدس امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) را از قانون مالیات بر ارزش افزوده معاف نکردند و در آنجا هم ما از ایشان کسب نظر کردیم که فرمودند همه نهادهای اقتصادی که زیرنظر آستانین فعالیت می کنند مشمول قانون هستند و باید مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند.
وی افزود: در شرایطی که مقام معظم رهبری برای نهادهای تحت نظارت خودشان تفاوتی قائل نیستند چگونه در سایر حوزه های اقتصادی این تبعیض را برای برخی از گروه ها قائل شویم، بنابراین زمانی که دفتر مق
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور از اختصاص 1/0 درصد از درآمدهای قانون مالیات بر ارزش افزوده کشور به آموزش، تشویق و جایزه به مودیان خبر داد.
-
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد:اختصاص یک درهزار درآمدهای مالیاتی برای تشویق مودیان
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور از اختصاص 1/0 درصد از درآمدهای قانون مالیات بر ارزش افزوده کشور به آموزش، تشویق و جایزه به مودیان خبر داد.
قاسم پناهی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در قانون مزایایی برای مودیان مالیاتی در نظر گرفته شده است، گفت: اجرای این قانون برای تمام اقشار کشور مفید است.
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشو
-
و با ایسنا با اشاره به اینکه در قانون مزایایی برای مودیان مالیاتی در نظر گرفته شده است، گفت: اجرای این قانون برای تمام اقشار کشور مفید است.
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به این سؤال که چه مزایایی برای فعالان اقتصادی که در این قانون عملا تبدیل به کارگزاران سازمان مالیاتی در وصول مالیات می شوند در نظر گرفته شده گفت: تولیدکنندگان، صنعت گران و تجار با مشارکت در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، عملا به پیشرفت و توسعه کشور کمک می کنند.
پناهی تاکید کرد: با این حال در قانون
-
کمک می کنند.
پناهی تاکید کرد: با این حال در قانون برای تشویق مودیان مالیاتی یک در هزار درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده برای آموزش، تشویق و جایزه به مودیان هزینه می شود.
پیش از این هادی غنیمی فرد - رییس خانه صنعت و معدن ایران - با بیان اینکه طبق قانون اساسی نمی توان هیچ کس را بر خلاف میلش مجبور به کاری کرد گفته بود: در قانون مالیات بر ارزش افزوده صنعت گران عملا تبدیل به ماموران وصول مالیات می شوند در صورتی که وصول مالیات وظیفه ما نیست و سازمان امور مالیاتی باید خودش اقدام به این کار کند چون
- طبقه بندی اطلاعات
بخشنامه اجرای مقررات ماده 239
-
;
نوع:بخشنامه
مواد مرتبط با مالیاتهای مستقیم: 244 ,239 ,238
شماره:73/200
تاریخ: 06/01/1392
اجرای مقررات ماده 239
با توجه به ابهامات و سؤالات متعدد در خصوص مفاد ماده 239 قانون مالیاتهای مستقیم، بدینوسیله اعلام می گردد:
در صورتی که مؤدیان مالیاتی ظرف مهلت مقرر در ماده 238 قانون مالیاتهای مستقیم به برگ تشخیص مالیاتی کتباً اعتراض نمایند، فارغ از اینکه قبل یا بعد از تاریخ اعتراض مذکور نسبت به پرداخت مالیات متع
-
یات متعلقه اقدام نموده باشند، مادامی که به صورت کتبی از اعتراض خود صرف نظر و یا کتباً اعلام قبولی خود را نسبت به برگ تشخیص مالیاتی اعلام ننمایند، پرونده از نظر مالیاتی مختوم و یا قطعی نبوده و اعتراض مزبور در اجرای مفاد مواد 238 و 244 قانون مالیاتهای مستقیم حسب مورد در اداره امور مالیاتی و یا هیأت های حل اختلاف مالیاتی، قابل طرح می باشد.
در ضمن در مواردی که مؤدی پس از اعتراض به برگ تشخیص یا آراء هیأت های حل اختلاف مالیاتی کتباً از اعتراض یا شکایت حسب مورد منصرف و نسبت به اعلام قبولی برگ تشخی
-
دی پس از اعتراض به برگ تشخیص یا آراء هیأت های حل اختلاف مالیاتی کتباً از اعتراض یا شکایت حسب مورد منصرف و نسبت به اعلام قبولی برگ تشخیص یا آراء هیأت حل اختلاف مالیاتی در مرجع ذیربط (مرجع تسلیم اعتراض) اقدام نماید در این صورت ادامه مراحل دادرسی وجاهت قانونی نداشته و می بایست نسبت به صدور برگ مالیات قطعی، با رعایت مقررات اقدام گردد.
علی عسکری
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور
-
پرسش و پاسخ
باسلام زمانی که پدرم فوت نمودند(1387) ما دو خواهر و دو برادر بودیم که در گواهینامه واریز مالیات برارث نوشته مشمول مالیات نبوده وبر اساس ماده 35 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 3/12/66 و اصلاحیه های بعدی آن گواهی مینماید که هر گونه ثبت و نقل وانتقال اموال منقول وغیر منقول و حقوق مالیاتی زیر از نظر مالیات بر ارث بلا مانع است
1 تمامی موجودی حساب فلان100288 ریال فلان بانک
2 تمامی موجودی حساب فلان 1450000 ریال فلان بانک
3 فلان مقدار سهام
تا به این تاریخ
-
امی موجودی حساب فلان 1450000 ریال فلان بانک
3 فلان مقدار سهام
تا به این تاریخ هیچگونه کاری بر روی این مال انجام نگرددیده است
تا در تاریخ (1390) یکی از برادران فوت می نماید که سهم بین دو دختر و یک پسر می ماند که برای تعیین تکلف پس از انجام مراحل قانونی انحصار وراثت برای انجام امور تقسیم به اداره مالیات مراجعه نموده که گواهی واریز مالیات با همان شرح ماترک 1387 این گونه عنوان می گردد مشمول مالیات نبوده..........بلا مانع است ولیکن اایندفعه به جای تمامی موجودی وکل سهام ماترک اشاره گردیده در ب
-
مالیات نبوده..........بلا مانع است ولیکن اایندفعه به جای تمامی موجودی وکل سهام ماترک اشاره گردیده در بالا یک سوم عنوان گردیده است چرا؟؟؟؟؟؟ لطفا" راهنمایی بفرمایید
؟
با سلام
مفاد قانون فعلا تغییر نکرده وممکن است اشتباه عمل شده باشد لذا درخواست تجدید نظر در هیات حل اختلاف مالیاتی بنمائید.
ماهیت قانون مالیات بر ارزش افزوده، فرآیندی است و از تولید تا مصرف ادامه پیدا میکند. علی عسگری ـ رییس سازمان امور مالیاتی کشور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، باید این قانون در مدت پنج سال پیادهسازی شود.
-
رییس سازمان امور مالیاتی:خرده فروشان از سال آینده مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشوند
خرده فروشان از سال آینده مشمول مالیات بر ارزش افزوده می شوند
ماهیت قانون مالیات بر ارزش افزوده ، فرآیندی است و از تولید تا مصرف ادامه پیدا می کند. علی عسگری ـ رییس سازمان امور مالیاتی کشور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، باید این قانون در مدت پنج سال پیاده سازی شود.
ماهیت این نوع مالیات فرآیندی است که از تولید شروع و تا مصرف ادامه پ
-
گری ـ رییس سازمان امور مالیاتی کشور در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: طبق قانون مالیات بر ارزش افزوده، باید این قانون در مدت پنج سال پیاده سازی شود.
ماهیت این نوع مالیات فرآیندی است که از تولید شروع و تا مصرف ادامه پیدا می کند. فرآیند اجرایی شدن این قانون هم مرحله ای است و ما هم با همین سبک و سیاق حرکت می کنیم.
وی افزود: براساس اصل 95 و 96 قانون مالیات بر ارزش افزوده مشاغل به سه گروه الف، ب و ج تقسیم می شوند، گروه الف عمدتا واردکنندگان، تولیدکنندگان و کارخانه داران هستند که این قانون درباره آ
-
اردکنندگان، تولیدکنندگان و کارخانه داران هستند که این قانون درباره آنان اجرا شده است. مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با بخش عمده ای از گروه ب نیز اجرایی شده و تنها یک بخش از گروه ب مانده است که براساس فراخوانی که در اردیبهشت داده شد از مهر امسال این قانون در رابطه با آ نها نیز اجرایی می شود. عسکری تصریح کرد: از سال آینده نیز این قانون برای گروه ج که خرده فروش ها هستند به اجرا در می آید. وی عنوان کرد: در قانون برنامه پنجم یکی از احکام این است که تا پایان برنامه هزینه های جاری دولت از محل مالیا
- طبقه بندی اطلاعات
-
پرسش و پاسخ
ملاک در محاسبه دیرکردو جرائم عوارض و مالیات ارزش افزوده تاریخ ثبت اینترنتی است یا تاریخ ثبت در دفترخانه اداره دارائی است یادر دفاتر قانونی میباشد ؟ با تشکر ؟
با سلام
ملاک قانون ارزش افزوده است:
ماده22ـ مؤدیان مالیاتی در صورت انجام ندادن تکالیف مقرر در این قانون و یا در صورت تخلف از مقررات این قانون، علاوه بر پرداخت مالیات متعلق و جریمه تأخیر، مشمول جریمهای به شرح زیر خواهندبود:
1ـ ع
-
ق؛
5 ـ عدم تسلیم اظهارنامه از تاریخ ثبتنام یا شناسایی به بعد حسب مورد، معادل پنجاه درصد (50%) مالیات متعلق؛
6 ـ عدم ارائه دفاتر یا اسناد و مدارک حسب مورد معادل بیست و پنج درصد (25%) مالیات متعلق.
ماده23ـ تأخیر در پرداخت مالیاتهای موضوع این قانون در مواعد مقرر، موجب تعلق جریمهای به میزان دو درصد (2%) در ماه، نسبت به مالیات پرداخت نشده و مدت تأخیر خواهدبود.